|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #2 kdy: 03.05.2016, 20:01 » |
|
Já jsem si koupil MERTEL MD 9270... Super klešťák ! Nemám zatím čas na podrobnější rozbor z měřením...Jen jsem ho zkoušel jednou, po koupi a zdá se super! (Střídavé proudy s rozlišením až 10 mikroAmpér!!) Jak bude více času ( ) vyzkouším více. Není velmi malý, ale šikovný.
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Zdeněk Friedrich
|
|
« Odpověď #3 kdy: 03.05.2016, 20:17 » |
|
Já jsem si koupil MERTEL MD 9270... Super klešťák ! Nemám zatím čas na podrobnější rozbor z měřením...Jen jsem ho zkoušel jednou, po koupi a zdá se super! (Střídavé proudy s rozlišením až 10 mikroAmpér!!) Jak bude více času ( ) vyzkouším více. Není velmi malý, ale šikovný. Hezká věcička, Metrel jednoznačně v měřácích upřednostňuji, ale podle mě zbytečně moc funkcí, které umí osvědčená 61557. Ale už se pojďme raději dívat na dvojce na jednoho z lídrů v rozvoji elektrotechnik y v Rakousku-Uhersku Járu Cimrmana.
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
|
|
Jaroslav Hasala
OSVČ
Znojmo (JM)
|
|
« Odpověď #6 kdy: 04.05.2016, 07:14 » |
|
Podle mého názoru je měření unikajícího proudu nejvýhodnější provádět rozdílovou metodou. Měření proudu v PE vodiči je poměrně problematické - u některých spotřebičů je to do komplikované. Např. u PC musíte odpojit všechny kabely, u těžších spotřebičů se nevyhnete manipulaci se spotřebiči (izolované uložení), např. u plynového kotle by bylo zapotřebí asi kotel odpojit od plynu atd.
Při použití rozdílové metody nic z tohoto není zapotřebí.
|
|
|
Zaznamenáno
|
elektromontážn í firma, revizní technik E2/A specializace : domovní a bytové instalace, průmyslové instalace, hromosvody. tel. : 603 355 919 email : jarda@hasala.cz
|
|
|
|
|
|
|
Jan Bocek
|
|
« Odpověď #11 kdy: 12.04.2019, 20:43 » |
|
Sonel používám pro orientační měření, ale přesnost jsem nikdy nezkoumal. Pokud už mě okolnosti donutí udělat revizi spotřebičů, mám na to REVEX Profi. Používat klešťák na revize je vopruz a je třeba kalibrovat. Na letošním Ampéru jsem zahlédl VOLTCRAFT VC-330 OEU, líbil se mi pro malé rozměry (a cenu) a možnost měřit i DC proud, tak jsem ho koupil. Zatím funguje bez problémů (mám s nutným minimálním vercajkem stále po ruce), ale nezkoumal jsem, jak je to s přesností. Pro porovnání velikosti foto s malými štípačkami.
Super typ, má dokonce i prozvoňovačku, prostě "dlaňový"multimetr v záloze. Ještě bych uvítal i slušné pouzdro, když je to v brašně nebo montažním kufru. Přesnost a kalibrace jsou úplně vedlejší záležitosti ( za ty peníze).
|
|
|
Zaznamenáno
|
specializace: průmyslová instalace, kontrola strojů revize elektrického zařízení E1B telefon: 777 273 732 email: jan.bocek@safeb.cz
|
|
|
|
|
|
|
|
Jan Franěk
Český elektrikář - živnostník
váš elektrikář a revizní technik
|
|
« Odpověď #17 kdy: 13.04.2019, 12:28 » |
|
Po problémech s UNI-T klešovým ampérmetrem, kdy ani po opakované opravě neukazoval ampérmetr alespoň trochu uvěřitelné hodnoty, je jméno tohoto výrobce pro mne sprostým slovem. Jen jsem zapnul měření proudu, tak mi prázdné kleště ukazovaly až 2A AC, nebo po přepnutí až 6A DC. Pokaždé jinak, tak to nešlo ani orientačně odečítat. Klešťák skončil ve sběrném dvoře a já se koukám po jiném výrobci. Mezi hlavní kritéria nyní patří NE UNI-T. Této značce jsem přestal věřit.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Kamerové a bezpečnostní systémy, od návrhu po realizaci. Systémové a MaR instalace, od návrhu po realizaci. Revize el. a hromosvodů do 1000V Topné kabely k vytápění i ochraně majetku. www.fraja.cz , revize@fraja.cz , tel: 728171585
|
|
|