|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #4 kdy: 20.04.2016, 06:38 » |
|
Nebo to udelat poctive a u rozvodnice osadit jistico chranic, listou vytahnout kabel se zasuvkou ven a tu starou nepouzivat na sekani? To zas tak není jednoduché....? Tazatel píše že má v garáži TN-C......pak v rozvaděči bod rozdělení..... někde to natáhnout a přizemnit...a vytvořit síť TN-C-S...... a další. Pokud to uděláte z vodiče PEN , tak hrozí celkem velké nebezpečí při jeho ulomení.
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
Rozvodak
|
|
« Odpověď #5 kdy: 20.04.2016, 17:05 » |
|
To zas tak není jednoduché....? Tazatel píše že má v garáži TN-C......pak v rozvaděči bod rozdělení..... někde to natáhnout a přizemnit...a vytvořit síť TN-C-S...... a další. Pokud to uděláte z vodiče PEN , tak hrozí celkem velké nebezpečí při jeho ulomení. Me neprijde slozite v rozvadeci pripojit jednu zasuvku pres jisticochranic, vam ano? Samozrejme zalezi jak je ten dum postaven, respektive jak slozite by bylo vest trasu ven. Pak v jakem stavu jsou rozvody celkove. Pokud vim tak vzdy hrozi velke nebezpeci pri nefunkcnim PENu na privodu a neni vzdy tak jiste ze to zachrani pospojeni a uzemeni.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Montér ve službách rozvodných závodů.
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #6 kdy: 20.04.2016, 18:08 » |
|
e neprijde slozite v rozvadeci pripojit jednu zasuvku pres jisticochranic, vam ano? Samozrejme zalezi jak je ten dum postaven, respektive jak slozite by bylo vest trasu ven. Pak v jakem stavu jsou rozvody celkove.
35 let není tak moc?? Nebo pro vás ANO?? Je to garáž, rozvaděč bude asi v domě, kde je všechno zapravené a zamalované.... nic není problém, ale když někdo nechce lištovat a nebo sekat to bude problém!
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #13 kdy: 22.04.2016, 20:41 » |
|
Nebo se spotrebice propoji vlivem poruchy na 400V v serii, parkrat jsem videl jake to ma devastujici ucinky a jako zazrakem se nikomu nic nestalo! Asi před dvěma lety jsem to řešil u zákazníka...RD ..topení elektrické.... na sloupě se upálil PEN vodič...v RD co bylo v tu chvíli zapnuto odešlo....Zavo lal jsem poruchovou linku distribuce, rozvoďák přijel, konstatoval upálení na přívodu...vše několikrát nafotil a řekl že mají dobrou pojistku na takové případy....Byl a škoda celkem za 120 000.-kč a všechno do koruny uhradili po předložení dokladů. Pak jsem našel v RD že měli uzemění v PRIS skříni ale nebylo napojeno na svorku...reviz ák jim to přehlédl při revizi na kolaudaci....a lespoň trochu "podójili" distributora.. .
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Rozvodak
|
|
« Odpověď #14 kdy: 23.04.2016, 14:54 » |
|
Asi před dvěma lety jsem to řešil u zákazníka...RD ..topení elektrické.... na sloupě se upálil PEN vodič...v RD co bylo v tu chvíli zapnuto odešlo....Zavo lal jsem poruchovou linku distribuce, rozvoďák přijel, konstatoval upálení na přívodu...vše několikrát nafotil a řekl že mají dobrou pojistku na takové případy....Byl a škoda celkem za 120 000.-kč a všechno do koruny uhradili po předložení dokladů. Pak jsem našel v RD že měli uzemění v PRIS skříni ale nebylo napojeno na svorku...reviz ák jim to přehlédl při revizi na kolaudaci....a lespoň trochu "podójili" distributora.. . I to se stava, bohuzel. Tak alespon ze byly slusny a zaplatili jim to, kdyz uz nic jineho. Nejhorsi jsou nevyrazeny puvodni pripojky (sil, sp0, skrinky hdv), ktere distributor predal v puvodnim stavu pri prelozce na kabelove vedeni. O ty zpravidla nikdo nepecuje a prave tam hezky korodujou svorky. Jednou si takhle jeden chytrak zateplil barak polystyrenem a tu skrin prelepil. Kdyz mu to vyhorelo (PEN), tak po nasi navsteve delal z dlouhyho zebriku z fasady emental (sam uz nevedel kde ta skrin byla). Nemluvim o tom co se stalo s veskerou elektronikou v dome a dalsimi spotrebici. Nejlepsi byl jeho prvni napad po zjisteni priciny: tak si z sp5 natahnu kus dratu na nulak, tady bych to protahl pod dverma...
|
|
|
Zaznamenáno
|
Montér ve službách rozvodných závodů.
|
|
|