Jak splnit podmínky tarifu D26d?

<< < (4/7) > >>

Petr Mareč:
,  u ČEZu (dříve SČE) existovala sazba D34d, která byla dvoutarifová a nebyla podmíněna instalací akumulačního spotřebiče. Sami pracovníci ČEZu se strašně podivovali, ale nakonec přišli a jediné, co udělali na přívodní skříni byla montáž HDO a dvoutarifového spínače.

Proto si myslím, že nikdo nebude kontrolovat, zda toto zařízení je namontováno, nebo ne.

Martin Heinz:
Dovolím si upozornit na malou změnuv přiznávání sazby D 26dplatnou od letošního roku. Loni mi přechod ze sazby D25d na 26 udělali na počkání bez problému letos je to horší. Pro přiznání sazby D 26d musí součtový
příkon elektrických akumulačních spotřebičů
činit nejméně 55 % celkového instalovaného
příkonu na OM, pokud zákazník neprokáže nižší
tepelné ztráty objektu – platí pro žádosti o přiznání
distribuční sazby předložené po 1. 1. 2007.

Kamil Novák:
Citace: Roman Pavlík  08.10.2006, 20:59

To ale distributora (vlastně regulátora) nezajímá a nutí mne k instalaci akumulačního spotřebiče, který bude mít příkon mnohem menší...

Myslím, že podmínka, aby to byl akumulační spotřebič je dána jeho podstatou. Totiž, že tyto spotřebiče mají velkou tepelnou setrvačnost a že je tedy opravdu jedno kdy a na jak dlouho jsou zapnuté.
Což obecně o motorových pohonech neplatí.
I když váš případ je vyjímkou.
Jelikož je vztah s dodavatelem energie deklarován jako smluvní (i když to tak nevypadá),  a připojovací podmínky nejsou dogma, nezbývá, než se jim pokusit situaci vysvětlit.
Předpokládám, že i u distributorů pracují rouzumní lidé. Snad  :-[

Roger:
Jde jeste ziskat D26? Slysel jsem, ze se nektere "vyhodne" tarify zrusily, treba jako D45...

Fuk Tomáš:
Citace: Roger  08.05.2016, 12:41

Jde jeste ziskat D26? Slysel jsem, ze se nektere "vyhodne" tarify zrusily, treba jako D45...

Tarify D35d, D45d, D55d a D56d platí, ale od 1.4.2016 je již nelze přiznávat. Náhrada je novým D57d.
Viz cenové rozhodnutí ERÚ.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana