Jak splnit podmínky tarifu D26d?
Roman Pavlík:
Citace: Jaroslav Jonáš 05.10.2006, 15:05
Můj názor je ten, že pravidla pro přiznání akumulační sazby jsou daná a kdo je nehodlá dodržet, NT nedostane.
Zastávám názor, že pravidla jsou dána mimořádně pitomě. Příklad jsem napsal ve svém příspěvku výše.
ad "ohlupování distributora")
Jsem čestný občan této země a nemíním nikoho nutit k podvodu. Právě proto si koupím HDO příjmač a miniaturní elektroboiler na 20l, který pravděpodobně nikdy nezapnu. Zdá se vám to logické? Promiňte, ale mně to připadá jako z kocourkova.
Roman Pavlík
Daniel Veceřa:
Souhlasím s Vámi, že hlavní motivací pro spínání v době NT by měla být hlavně cena. Ale napadá mne jednoduchá možnost kontroly: uvedete 20 l bojler, příkon 1200W, a místo něj budete spouštět 4kW čerpadla, to je nutně vidět na spotřebě v době NT. Ale on to asi nikdo nikdy kontrolovat nebude... ;)
Jan Štěpán:
Vraťme se k otázce...
Pokud chcete legálně tento tarif, MUSÍTE osadit PEVNĚ PŘIPOJENÝ akumulační spotřebič a připravit pro něj blokování. Na ten vám revizák vystaví revizní zprávu a toto podáte spolu se žádostí na změnu sazby u příslušného dodavatele.
Pokud je vám to jedno, tak vám někteří revizní technici za úplatek takovou zprávu vystaví i bez instalace spotřebiče. Přípravu pro dvojsazbu musíte osadit s dalším "komplicem" po nahlášení dodavateli ještě před přihláškou 8) Další je stejné.
Chápu, že tento dodatek vás zajímat nebude, (jde o peníze :D) ale tarify jsou opravdu určeny k tomu, aby dodavatel energie mohl váš "zvýšený" odběr alespoň částečně regulovat, za což vám nabízí výhodnější ceny.
Je to na vás. o:-)
Roman Pavlík:
Citace: Jan Štěpán 08.10.2006, 16:48
Chápu, že tento dodatek vás zajímat nebude, (jde o peníze :D) ale tarify jsou opravdu určeny k tomu, aby dodavatel energie mohl váš "zvýšený" odběr alespoň částečně regulovat, za což vám nabízí výhodnější ceny.
Omyl, zajímá mne to. Považuji se za racionálně uvažujícího člověka, takže my jde o peníze i o hospodárné nakládání s energií. Jak jsem napsal výše, mám spotřebiče se slušným příkonem (4kW), které hodlám používat pouze v době NT.
To ale distributora (vlastně regulátora) nezajímá a nutí mne k instalaci akumulačního spotřebiče, který bude mít příkon mnohem menší...
Takže nejde jen o peníze, ale i o zdravý rozum.
Jaroslav Naar:
Když už se nakouslo ta blokace spotřebytů přes HDO.Sestra má sazbu na Tepelná čerpadla a jednou předloni a dvakrát vloni jsem projistotu volal na ZČE a řekli mi zcela jasně, že to jak si zapojím HDO v rozvaděči, jestli použiju blokaci či nepoužiju je zcela moje věc. Celkem od 3lidí ze ZČE mám potvrzeno že blokace HDO je moje věc. Na druhé straně jsem mají na internetu, nebo alespoň vloni měli ještě schéma kde byla blokace nakreslena a i někteří elektrikáři říkali že jsem povinen blokaci HDO udělat, proto jsem tam celkem volal 3krát projistotu. Jarda
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana