O dobrých řidičích #14: Kdo mě může předjíždět, když na dálnici jedu nejvyšší povolenou rychlostí?
Miroslav Minařík:
Citace: David Hruda 04.03.2016, 19:19
To nemůžeš myslet vážně.
Předjíždění zprava je podle mého názoru velmi nebezpečné a mělo by končit okamžitým odebráním ŘP.
Nemluvím o předjíždění.
Jiří Kubík:
Jediná možnost, kdy se vozidla v pravém pruhu mimo obec mohou pohybovat rychleji
než v levém a nepovažuje se to za předjíždění, (i když to předjíždění v podstatě je),
je tzv. souběžná jízda.
Aby byl pravý pruh prázdný a v levém nebylo místo by se mohlo stát možná v případě,
kdy se vozidla "rovnají" těsně před tím, než souběžná jízda začne.
Ale byla by to situace poněkud neobvyklá.
Miroslav Minařík:
Citace: Jiří Kubík 04.03.2016, 20:45
Jediná možnost, kdy se vozidla v pravém pruhu mimo obec mohou pohybovat rychleji
než v levém a nepovažuje se to za předjíždění, (i když to předjíždění v podstatě je),
je tzv. souběžná jízda.
Aby byl pravý pruh prázdný a v levém bylo místo by se mohlo stát možná v případě,
kdy se vozidla "rovnají" těsně před tím, než souběžná jízda začne.
Ale byla by to situace poněkud neobvyklá.
Nevím, jak kdo, ale když na D1 bydlíte, tak nic neobvyklého na tom není. Souběhy na dálnici vznikají z různých příčin a nemusí to být zrovna autonehoda. Tragické je většinou to, že někdo zná předpisy nazpaměť, ale už je neumí použít v praxi. A tak se sáčkuji všichni do jediné fronty a nebo ještě lépe najde se jeden, který bere spravedlnost do svých rukou a jeden z pruhů blokuje vozidlům za ním jedoucím. To proto aby snad v pravém pruhu nebyl rychlejší.
To je česká specialita.
Miroslav Minařík:
Citace: Jiří Kubík 04.03.2016, 20:45
Jediná možnost, ...
A pokud potkáte na zcela prázdné dálnici "Brita", který pojede 100km/hod. a vytrvale v levém pruhu, tak je podle vás tedy v pořádku, že celá dálnice pojede spořádaně za ním v levém i pravém pruhu dokud onen řidič nepřijde na to, že má jet doprava?
Patříte mezi řidiče, kteří by setrvali celou D1?
Vít Rotrekl:
To jste toho asi na dálnici moc nenajezdil... Naprosto standartní situace. V pravém prázdno, v levém kolona co se chystá předjíždět kamion co je kilometr daleko. Osobně si myslím, že tohle je strašný nešvar.
Jezdím po dálnici tempomat na 140 (když nespěchám), a nemám problém v okamžiku kdy je volno v pravém pruhu, v něm jet. Ať mě ti co jedou ryhleji klidně předjedou, i když jednou proti předpisům. To je jejich boj...
Spíš mě vadí ti co se chystají na předjetí tak kilomert do předu. Chápu, že když člověk nemá moc na té dálnici naježděno, tak někdy se vměstanat do levého pruhu bývá oříšek, ale nikdy ne větší než pár aut. A když místo fakt není, tak vyhodím levej blinkr a počkám až mě někdo pustí. On se dycky někdo najde.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana