Je nízké osazení lištové zásuvky 230V od podlahy v souladu s normami?
Ludvík Kubík:
Citace: Jozef987 09.02.2016, 07:43
To, že norma doporučuje a nenariaduje, samozrejme viem - preto som sa pýtal či to je v súlade s normou alebo nie.
Přečtěte si několikrát tuto větu, podle mě si vzájemně odporuje. Obrázek, který jste zveřejnil v dotazu je vámi daný příklad, který uvedl v omyl předchozí diskutující, a který neodpovídá skutečnosti. Podle mě se jedná o upevnění parapetního žlabu přímo do podlahy, anebo tam máte ještě nějakou jobovku, která nás ještě může uvést v omyl?
Jozef987:
Pre upresnenie zasielam ilustračný nákres toho ako to požaduje architekt realizovať.
Jiří Schwarz:
Trochu špatně.
Zásuvky SCHUKO - tam je trochu rozpor, patřím k lidem, kteří si vykládají vyhlášky a normy tak, že by se v naší zemi neměly používat.
A pokud tam bude zásuvka s kolíkem, když má být tak nízko, musela by být "šikmo" jako na obrázku v prvním příspěvku, aby tam šla úhlová vidlice bez "poškozování kabelu nebo podlahy". Kolíkem dolů je špatně, kolíkem do boku je taková "divná prasárna"
Ludvík Kubík:
Citace: Jozef987 09.02.2016, 07:43
a upevnil ho vodorovne zadnou časťou o sklenenú stenu, priamo na zem.
Tak nyní už tomu nerozumím vůbec, na obrázku vidím parapetní žlab, který je určen pro montáž na svislou stěnu, která je (ve vašem případě) skleněná, a vy ho chcete upevnit do podlahy. Jak ho k té podlaze upevníte? Napadá mě jediné řešení, do podlahy umístit nosník s profilem L, a na něho teprve instalovat parapetní žlab.
Jirka Š. Svejkovský:
Splňte požadavek architekta. Teda pokud nemáte na něj lepší patrony. Norma na instalační zóny je doporučení, dost často se porušuje. Já osobně bych to neřešil.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana