Je nízké osazení lištové zásuvky 230V od podlahy v souladu s normami?

<< < (3/4) > >>

Jozef987:
Citace: Ludvík Kubík  10.02.2016, 21:16

Tak nyní už tomu nerozumím vůbec, na obrázku vidím parapetní žlab, který je určen pro montáž na svislou stěnu, která je (ve vašem případě) skleněná, a vy ho chcete upevnit do podlahy. Jak ho k té podlaze upevníte? Napadá mě jediné řešení, do podlahy umístit nosník s profilem L, a na něho teprve instalovat parapetní žlab.

Ja ho len nalepím o tú sklennú stenu zadnou stranou parapetného žľabu. Prípadne ho môžem nalepiť aj ku podlahe. Ale ako som pochopil, toto riešenie je v poriadku a architektovú požiadavku zrealizujem.

Jan Palička:
Citace: Jozef987  12.02.2016, 10:49

Ja ho len nalepím o tú sklennú stenu zadnou stranou parapetného žľabu. Prípadne ho môžem nalepiť aj ku podlahe. Ale ako som pochopil, toto riešenie je v poriadku a architektovú požiadavku zrealizujem.

Já bych to naopak neudělal, je mnoho důvodů aby zásuvky nebyly 5 čísel od podlahy (mytí podlahy, lámání Flexokoncovek, zakopávání o šňůry....). Doporučuji soklové lišty Tehalit, jsou purističtější, než to, co jste uváděl jako příklad, takže by je architekt mohl "zkousnout",  a mají docela úhledné "kapličky",  které by nemusely urážet ani na skleněné stěně.

Vratislav Fugl1:
Dovolím si pokračovat s mým dotazem v tomto vláknu. Na fotu je kombinace: KOPOS nosič a zásuvka ABB s clonkami a víčkem. Dle mě tam ještě něco chybí, nebo je ta kombinace špatná. Spíš tam ale má být ještě nějaký rámeček.Mýlím se?
Je možnost dle 4 obrázku, ten je jenom "jako",  zásuvka by byla správná, toto jenom bylo po ruce. Leč tento typ se mi moc nelíbí.

Vít Rotrekl:
Nemylite...chy bi obycejny tangovy ramecek.

Jirka Š. Svejkovský:
Jasně, rámeček.  8)

Jenom nevím, jestli dělají i hnědý.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana