Jak laicky nebezpečně na výměnu zásuvky?
Pavel Horský:
Já se nějakým přiblblým Lojzou vůbec nezabývám. Ten se potrestal dost sám už jen tím, že ze sebe udělal veřejně debila, tedy alespoň pro elektroveřejno st. Já se zabývám společností Stream a jejich počínáním, což napadnutelné zcela jistě je a ne že ne.
Miroslav Minařík:
Citace: Luboš Felenda 07.02.2016, 16:08
Nic ve zlém pánové všechny Vaše připomínky a názory jsou jistě pravdivé, ale v tomto případě žádný konkrétní trestný čin nevymyslíte to vám garantuji, alespoň do té doby dokud nepřijde někdo konkrétní, že podle toho návodu přišel k úrazu a bude tedy nějaký následek. Pokud tu zásuvku zapojil ten lojza špatně a dojde u toho "zákazníka" k úrazu nebo takový následek bude alespoň hrozit, tak se můžeme bavit o tom, že ten lojza se mohl dopustit ublížení na zdraví nebo pokusu ublížení na zdraví, eventuálně účastenství na takovém trestném činu ve formě návodu, nebo pomoci. Ale jinak můžete tak maximálně podat žalobu v občanskoprávní m řízení nebo podnět na příslušný úřad, zda vykonává činnost na kterou je potřeba příslušné oprávnění. Jinak samozřejmě podat trestní oznámení můžete na cokoli, třeba že vám sousedka uhranula kozu, ale bude to Vaše zbytečná námaha a zadírání OČTŘ.
Souhlasím.
Ale psal jsem, že Stream.cz takovým klipem tomu napomáhá. Nechci tu veřejně vytvářet konstrukce, ale právě z důvodu, co jste uvedl bych to já, jako provozovatel ven pod svým jménem nepustil. Protože teď se zhojit na Streamu.cz, resp. Seznamu.cz je víc, než snadné.
Jiří Novotný- Stryker:
Připomíná mi to stále oblíbené stahování tachometrů na autech (a nejen na nich).
Nelíbí se nám to, morálně je to jistě špatně, ale trestné to není dokud tím není způsobena prokazatelná škoda. VW šidil emise na motorech, slyšel jsem právníka co říkal, že žaloba na odškodné stran majitelů vozů je nesmysl, protože jim nebyla učiněna žádná újma, chceme-li škoda. Dokažte opak.
Nedokážu si představit, jak někdo bude Streamu dokazovat, že ten "kopanec" od zásuvky dostal ten lojza právě po shlédnutí onoho videa.
Ale nejsem právník, čili se mohu velice a šeredně mýlit.
Krnovak:
Co tak vytvořit z toho nový pořad " Darvinovy ceny speciál ".
Patrik Mlynar:
Vikendovy ulovok - polovnicka chatka / maringotka v lese. Riziko minimalne : polovnici sa skor postrielaju medzi sebou, nez utrpia uraz od elektriny :-) Bud tam prinesu elektrocentral u alebo maju menic 12 / 230 z akumulatora.
Je to taka krasna esencia "kutilstva" : bez krabice, vodice pristupne dotyku a rovno na dreveny tram, PE tam ani nie je ...
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana