Jak ochránit televizi před úderem blesku do střechy? Bleskojistka pomůže?
František Šohajda:
Citace: Aleš Dobrovolný 09.02.2016, 13:30
Otázka stojí "jak ochránit televizi", nikoliv jak provést správně ochranu proti blesku. Zatím mě nic a nikdo nepřesvědčil o tom, že i podle norem navržená soustava ochrání elektroniku na 100%. Proto pojistka.
Ani správně navržený "hromosvod" nejlepšími odborníky neuchrání na 100%....
Jen zmírní následky úderu....
Maroš Klein:
Štatisticky na počet, kurvítko stíha zrušiť telku ešte pred bleskom i poisťovňou, môže sa teda hodiť aj predĺžená záruka. :)
Václav Kalina DC:
Citace: Lukáš Rotrekl 05.02.2016, 21:37
Odbočujem, ale co máte za problém s ČP? Já absolutně žádný, vždy plnili to co měli, a poměrně rychle a to jak u autopojištění, tak odpovědnostní pojistky za zaměstnance, tak u cestovního pojištění... Jo když byla větší škoda (cca 20% pojistné částky), už dost pátrali po dokladech a všechno ověřovali, ale nakonec nebyl problém.
No zrovna tu televizi mi rozbily 4letý dvojčata kamárdky, měla zodpovědnostní pojistku za litr měsíčně. Dali jsme to na pojišťovnu. Ty si od ní nechali vystavit čestné prohlášení, že měla děti pod dozorem a že na ně dávala pozor a na mě pak udělali dlouhý nos, že podle občanskýho zákoníku děti nedokážou posoudit své jednání a ona na ně dávala pozor, takže se ničeho nedopustila, takže nic platit nebudou. Má zkušenost je, že do 10ti tisíc zaplatí cokoli, ale pokud to bude víc, raději se budou soudit, než by platili dobrovolně. Okamžitě jsem jim vypověděl všechny smlouvy. Než takovouto pijišťovnu, to raději nic. Podobnou zkušenost měl kamarád. Taxikařil, tak se připojistil na pracovní neschopnost. Po pěti letech se vrátil na loď a doma když měnil kolo u auta tak mu auto spadlo na nohu. Když šel na českou pojišťovnu pro plnění, opět ho čekal dlouhej nos, protože prý pracuje v zahraničí, tak mu nic nedaj. Ještě někdo z vás věří, že když mu shoří dům že mu to v České pojišťrovně zaplatí ? (zle). Mimochodem přešel jsem k Allians a za stejné peníze jsem dostal pojistku s kritím o jakém se mi u ČP ani nezdálo. Navíc měli takovou drzost, že si mě několikrát pozvali na pobočku, kde se mi dost nevybíravím způsebem snažili vnutit další své produkty. Od jisté doby mi česká pojišťovna značně začíná připomínat šmejdy co prodávaj zázračné výrobky penzistům
Jan Alin:
Mám bohužel s Českou pojišťovnou obdobně špatné zkušenosti. :(
Jiří Schwarz:
Citace: Mirek Čech 05.02.2016, 09:50
Ano špatně jsem to napsal zásadně před bouřkou ...
A kdo to stihnul vypnout včera?
Nevím jak jinde, ale u nás (Domažlicko), v Bavorsku a kolem Plzně bouřka byla...
Kdo by to čekal v únoru, v den, kdy toho sluníčka moc nebylo?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana