Počítají se náběhové proudy do jistící schopnosti jističe před elektroměrem?
Radim Strycharski:
Citace: Jaroslav Šimek 06.02.2016, 18:11
Tak jsem si přečetl danou vyhlášku č.16/2016, ale nikde jsem nenašel, že rezervovaný rezervace příkonu propadá okamžitě.
Podle dané vyhlášky § 10 je uvedeno, že rezervace příkonu je po dobu 48 měsíců.
Zapomněl jste ale dodat, že těch 48 měsíců platí v případě ukončení smlouvy. A právě proto, že jste tam nic dalšího nenašel, tak to znamená při snížení příkonu u stávajícího odběru zánik původní rezervace okamžitě. To znamená v únoru snížení z 3x20 na 3x16 A a v březnu zvýšení z 3x16 na 3x20 A za 4x500=2000 Kč.
Rozmahel Vladimír:
Je to tím, že prozatím zůstává skryt skutečný důvod navrhovaných změn v platbách. Podle mého soudu si tímto zásahem distributoři zdarma posílí vedení nn, aniž by vynaložili korunu nákladů a to je to skryté kopýtko. Naopak, na změně plateb ještě vydělají.
Josef Tomek:
Citace: Fuk Tomáš 05.02.2016, 09:46
Omyl, od 1.2.2016 to propadá bez náhrady okamžitě.
Tak mám tři různé informace, a to od elektrikářů. Jeden tvrdí, že zůstane rezervováno po těch 48 měsíců, vy tvrdíte, že od 1.2.2016 propadá, a to dokonce bez náhrady, jiný elektrikář tvrdí, že při snížení rezervovaného příkonu ČEZ mě zaplatí těch 500 Kč/A, stejně jako se musí platit jim když se navyšuje. Co je tedy pravda a kde to má formální oporu, nějaká vyhláška, zákon?
Pavel Ryšavý:
Citace: Josef Tomek 16.02.2016, 09:50
... kde to má formální oporu, nějaká vyhláška, zákon?
458/2000 Sb. energetický zákon (v platném znění)
210/2011 Sb. o rozsahu, náležitostech a termínech vyúčtování dodávek elektřiny, plynu nebo tepelné energie a souvisejících služeb
Nebo: www.eru.cz/cs/informacni-centrum
Energetický regulační úřad (lepší info vám nikdo nedá)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana