Autorský článek
|
|
« kdy: 11.01.2016, 08:02 » |
|
ABB: Hlásiče kouře Busch-Rauchalarm Požáry patří mezi velice závažné události, s nimiž jsou spojeny majetkové škody, zranění a v nejhorších případech i smrt osob. Kromě prevence jsou důležitá také signalizační zařízení, která včas upozorní na již vzniklý požár, čímž přispívají ke zmenšení všech negativních dopadů požárů. Proto se Česká republika připojila k evropským zemím, kde je používání požárních hlásičů povinné i v objektech určených k bydlení. Společnost ABB má v nabídce několik přístrojů pro ochranu před požárem, které odpovídají požadavkům vyhlášky č. 23/2008 a norem ČSN EN 54, ČSN EN 14604. Jde o hlásič kouře, hlásič teplot, bezdrátový modul, reléový přístroj a vysílač pro dálkové ovládání. Hlásič kouře a hlásič teplot byly v loňském roce inovovány. Zdroj: zde... Jak byste reagovali na tuto související otázku vy? Jak často instalujete do rodinných domů hlásiče kouře?
|
|
|
Zaznamenáno
|
|
|
|
Jiří Schwarz
|
|
« Odpověď #1 kdy: 11.01.2016, 09:13 » |
|
Teď se nabízí pokračování - jaké jiné zařízení je v objektu, kam se hlásič připojí? Události z právě uplynulého týdne ukazují, že nejen hlásič kouře, požáru, ale i hlásič CO je dobré mít.
Ale hlásič, která pracuje autonomně, bez komunikace s nějaký nadřazeným systémem, hlásič, který někdo při kolaudaci "slavnostně odškrtne" jako splněný bod, ale pak v něm za 2 roky tiše zdechne baterka a majiteli je to jedno, asi nebude to pravé pro naši lepší bezpečnost.
|
|
|
Zaznamenáno
|
Jako tvrdá Chodská palice nemám rád přísloví o tom, že moudřejší ustoupí. Když moudřejší ustoupí, hlupák si prosadí nesmysl! Příspěvky psané kurzívou berte s velkou rezervou a nadhledem :-)
|
|
|
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #6 kdy: 13.01.2016, 07:17 » |
|
ale pak v něm za 2 roky tiše zdechne baterka Co jsem četl návody, tak hlásiče (některé) mají signalizaci zvuk+LED slabé baterie, aby tento stav nenastal, že se baterie úplně vybije. (Zkušennost nemám, zatím jsem autonomní nemontoval)
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|
|
Pavel Horský
ČESKÝ ŽIVNOSTNÍK
Podbořany - projekční a revizní činnost E2A, E2B
|
|
« Odpověď #8 kdy: 13.01.2016, 14:47 » |
|
Snehovy je super. Ale malo kdo si ho poridi...
A parádně se s ním chladí sud piva na zahradě, kde není elektrika
|
|
|
Zaznamenáno
|
Projekce vyhrazených el. zařízení v objektech tř. A + B Bytová a občanská výstavba, průmysl, zdravotnictví Návrhy a výpočty umělého osvětlení Návrhy ochrany před bleskem a přepětím Revizní technik E2A, E2B http://www.severocech.cz/ mob. 721 141 602 email: horac@podborany.cz
|
|
|
|
|
František Šohajda
RT E2-A
|
|
« Odpověď #11 kdy: 17.01.2016, 13:15 » |
|
Ještě je nezanedbatelná skupina těch, co prostě baterie vyjmou a nové nedají. Má to pár výhod, nic nezničí, nic neotravuje a v případě potřeby to po vložení baterie je schopno normálně dál fungovat. Také je to řešení... Nedávno jsem dělal revizi v jednom podniku a našel jsem vypnutou ústřednu EPS v rozvaděči.Ptal jsem se proč? Prý je někde vadné čidlo ? Nechtějí drahý servis. Odpojili napájení 230V i baterii uvnitř...
|
|
|
Zaznamenáno
|
RT -EZ - elektroinstala ce domovní, specializace na zdravotnické rozvody... revize ve zdravotnictví ...už 40 let....
|
|
|