Jak řešit nevyhovující velikost rozvodnice pro 3f elektroměr?

<< < (2/3) > >>

Lukáš Rotrekl:
Citace: Vít Rotrekl  09.01.2016, 12:06

To by me zajimalo ktery distriburor osazuje elektromery s inegrovanym HDO?

Třeba na území Pře docela běžné. U CEZ ho lze taky někdy vydobyt....

Patrik Mlynar:

To by me zajimalo ktery distriburor osazuje elektromery s inegrovanym HDO?

Vychoslovenska energetika uplne bezne, stare externe HDO prijimace sa demontovali spolu s mechanickym elektromerom a namiesto toho je digitalny s integrovanym HDO.

Vít Rotrekl:
Aha, tak díky za rozšíření obzorů. Já se s tím zatím setkal jen u instalací kde byla FVE a čtyřkvadrantov ý elektroměr. Ale tam je stejně ještě jakási krabička, snad nějaký optoodělovač či co.

ludek hrus:
  (poklona)  všem za reakce. Dodám, že jsem poptal výrobce rozvodnic a jak montáž 3x 3f elektroměrů, tak montáž 3x1f+ HDO pro mě opravdu znamená větší rozvodnici. Následné oslovení elektroinstala čních firem vedlo k nabídce cca 30 - 40 tis Kč, nutnonst omezit na 14 dní sousedy (připojení pomocí stavebního rozvaděče atd.). Na pobočce ČEZu v Ml. Boleslavi, mi sdělili, že eletroměr s integrovaným HDO nenabízejí. 

Zůstat u plynu nejde protože v domě nejsou odpovídající komíny pro instalaci nových karem a už mám i jinak vyřešené dispozice místností.

Zaplacení navýšení na 1x25 je to nejmenší, resp. já už zaplatil 3x20, takže mi to ČEZ bude vracet nejspíše.

Spíč mám dotaz, zda máte nějakou zkušenost s tím, že by ČEZ poskytl 1f elektroměr s integrovaným HDO,aby se to vešlo do stávajícího řešení. Indukční desku na 1f s vlastním regulátorem prý dělá MORA, to by snad jít mělo.

ludek hrus:

Pro tazatele: nebylo by resenim osadit vedle stavajiciho rozvadece novy elektromerak jen pro vas? Asi by to bylo nejjednodussi a nejlevnejsi reseni. Otazkou je jestli tam je na to prostror.

To jsem taky diskutoval, prý by s tím měli problém hasiči - kvůli únikovému prostoru, a hlavně  ta chodba je tak malá, že při prvním stěhování by ho někdo urazil ( za předokladu, že ho budu mít ve výšce podle připojovacích podmínek)  :-\

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana