Pro jaké jiné námitky kromě ceny se odmítá použití chytrých instalací?
Jiří_Hrubý:
Čip, no záleží jaký, ale vím o podniku, kde je mají místo píchaček a na vstup do budovy. Na 50 zaměstnanců ročně 10-15 čipů mění, protože nekomunikují, jsou zničeny, ztraceny a pod.
Zaměstnanci jsou vzteklí. Chtěli tomu zamezit přístupem a evidencí přes čtečku otisku, která však reaguje i na latexový odlitek, zaměstnanci nadšeni :)
Systémy generálního klíče mají dodnes své přednosti. Ale uznávám výhodu čipu v případě ztráty oproti klíči.
Radek Červený:
Citace: Jiří_Hrubý 28.01.2016, 20:48
Čip, no záleží jaký, ale vím o podniku, kde je mají místo píchaček a na vstup do budovy. Na 50 zaměstnanců ročně 10-15 čipů mění, protože nekomunikují, jsou zničeny
Tento problém jsem zaznamenal u čipů v plastovém pouzdře také. Začal jsem místo nich kupovat čipy v koženém pouzdře a zatím se za dobu cca 4 let žádný z řádově stovek dodaných neporouchal.
Citace: Zdenek Rajmont 28.01.2016, 20:05
Nicméně při výpadku proudu nebo systému, se alespoň dostanu domů (ev. z domu)
Zrovna toto je ten příklad, kdy se napájení systému a zámků zálohuje obyčejnou gelovkou.
raj:
Citace: Radek Červený 28.01.2016, 20:52
Zrovna toto je ten příklad, kdy se napájení systému a zámků zálohuje obyčejnou gelovkou.
Takže když pominu technické řešení vstupu do domu,musím se kvůli "komfortu" starat o lhůty výměny záložních baterií.
Eventuelně mi to systém zcela jistě "komfortně" sdělí ...
A já laik "komfotrně" sháním elektrikáře, aby baterii vyměnil.
Děkuji nechci. Stačí mi v práci i doma klíčový systém.
A jestli je někdo doma či ne, na to mi stačí na chodbě zařvat a ne jít studovat logy přístupového systému ...
Jiří Schwarz:
Citace: Jiří_Hrubý 28.01.2016, 20:48
Čip, no záleží jaký, ale vím o podniku, kde je mají místo píchaček a na vstup do budovy. Na 50 zaměstnanců ročně 10-15 čipů mění, protože nekomunikují, jsou zničeny, ztraceny a pod.
...
Máme čipové bezkontaktní karty, pokud nedojde ke ztrátě nebo nějakému hrubému poškození, nevím o tom, že by byla nějaká "významnější úmrtnost" karet.
Jirka Š. Svejkovský:
Dodáváme poměrně velké množství čipů k vchodovým dveřím (průměrně 60 ks / vchod). Před časem jsme měnili dodavatele, primárně z cenových důvodů (úspora asi 2/3 ceny). Zajímavý byl i nečekaný efekt. Zatímco před tím jsme měnili vadný čip co zhruba dva měsíce, nyní nemáme jedinou reklamaci (cca rok).
Asi záleží, ve které části Číny je kolečko vyrobeno.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana