Jak vypátrat a prokázat nárazový černý odběr ze společných prostor?
Otakar Dosbaba:
Citace: pepa896369 30.12.2015, 14:52
Já osobně jsem si 100procentě jistý, kdo černý odběr provádí.
S nájemníky byli už jednou problémy, když si přes noc natahovali kabel nadrzo ze společných prostor, po té co jsem na to upozornil, kabel přestali natahovat, ale jak je vidět našli si jinou cestu patrně navrtáním přes zeď.
... Navíc mají všechny jističe a rozvody hned za zdí, tak by to pro ně nebyl větší problém.
Kdo má které jističe hned za zdí? Rozvodnice pro společné prostory je ve stěně bytu těch zlodějů, takže se oni napojují skrze zadní stěnu tohoto rozvaděče?
Připojuji se k Jikovi Švejkovskému, oslovte schopnější elektrikáře, protože nalézt místo činu by neměl být takový problém. Navíc jde o poměrně velké příkony, tudíž nemalé proudy a tak nepůjde o nenápadně přiložený tenký drátek, nýbrž o viditelnější zásah. Pokud ne v rozvaděči, tak v nějaké krabici.
Martin Škopek:
Citace: Jan Franěk 30.12.2015, 22:31
... Už 2x jsem řešil nalezené černé odběry i s policií. Bohužel ani v jednom případě nebyl obviněn konkrétní člověk, pro nedostatek důkazů vůči němu a jeho úmyslům, byť samotný černý odběr uznal i soud. Naposledy přišla paní o cca 106tis a dvě rodiny (nájemníci v jejím domě) s dvěma nalezenými černými odběry s naprotým klidem odešli a ještě nechali dluh na nájmu.
To mi nedává smysl...
Pokud soud "uznal černý odběr", jak píšete, tak se poškození (resp. jejich advokáti) měli domáhat náhrady vzniklé škody.
kokeš jiří:
a nestačilo by pro začátek jištění společných prostor bez nějaké velké rezervy, jistič skoro "na krev" . zapojím sporák a mohu jej zase odpojit.. (zle)
Lukáš Rotrekl:
Citace: Martin Škopek 31.12.2015, 00:19
To mi nedává smysl...
Pokud soud "uznal černý odběr", jak píšete, tak se poškození (resp. jejich advokáti) měli domáhat náhrady vzniklé škody.
Otázka zní po kom, když sice byl prokázán černýodběr, ale nebyl dostatek důkazů k obvinění někoho konkrétního...
Druhý případ chápu tak, že škůdci se prostě sbalili a zmizeli.... Osobní zkušenost říká, že není nic neobvyklého i když je vydán exekuční příkaz, že se věřitel peněz stejné nedočká...
Michal Řepecký:
Citace: kokeš jiří 31.12.2015, 06:26
a nestačilo by pro začátek jištění společných prostor bez nějaké velké rezervy, jistič skoro "na krev" . zapojím sporák a mohu jej zase odpojit.. (zle)
A pak nebude celou noc svítit chodba?
Záleží z čeho je odběr brán, ale nejspíše z osvětlení... Jednou z možností je spínání převést na jiné napětí 12V, 24V...
Další černé odběry mohou vznikat v některých panelácích ve stupačkách - spínání centrálního odtahu. Paneláky OP 1.11 mají nesmyslně ve všech stupačkách taháno L a N a spínané L.
Změna spínání je často náklad navíc, ale 12V asi nikdo odebírat nebude
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana