Pohrávám si s myšlenkou rozdělit dům na dva topné okruhy nezávisle na sobě ovládané.
Trubkově to připravené mam, za kotlem se mi topné okruhy dělí na dvě části.
dům je z výrobního družstva Dřevostavby nové strašecí, typ TL něco, jen pro pořádek,
kompletně podsklepený (proto jsem ho bral - dílna, sklad v kotelně, kancl, prádelna a domovní sklep v suterénu, klasická 3+1 s velkou halou nahoře).
1. větev topení začíná po rozdělení za kotlem, v hale domu, dál jídelna+kuchyň+obývák nahoře, prádelna suterén, s přibližně 60% pokrytí kubíků k natopení
2. větev koupelna, děcák, ložnice, dílna dole, budoucí kancl dole a wc nahoře, pokrytí metry zbytek.
Současný stav je takový, že v suterénu ještě topení nejsou, ale budou (dílna dole, budoucí kancl dole a prádelna aka budoucí dílenská sprcha s druhým wc v domu, společně se zachovanou prádelnou)
Řeším teď výměnu dosluhujícího prostorového termostatu v obýváku, který má na topeních termoventily naplno a zbytek domu podle potřeby.
Jelikož mam všechno ve slonový kosti tanga, zvolil jsem jako náhradu kompatibilní se stávajícím jak jinak než 3292U-A00003 samozřejmě že s digi 3292A-A10301C.
Pohrávám si s myšlenkou, že vzhledem k tomu, že v děcáku bývá přes den chladněji, bych to tam dětem nezávisle ohřál bez závislosti na termostatu v obýváku.
Děcák se pro připomenutí nachází na jiné větvi než obývák.
Napadlo mě hodit ještě do děcáku ten samý termostat jako bude teď v obýváku (spojeném s jídelnou a kuchyní) a ovládat to nezávisle na sobě ze současného zdroje tepla.
Topím plynem a mam tu zatim starej krám sic funkční, kondenzák bude časem a když se dobře povede tak výhledově TČ, ale to nemá smysl rozvádět.
Jelikož je to připravený na dvě větve, napadlo mě tam integrovat nějakej trojcesťák, samozřejmě elektricky ovládanej, ale nenašel jsem nic co by vyhovovalo mým požadavkům.
Chtěl bych, pro budoucí -třeba- blokaci přes relátka, otvírat ventil v následujících polohách (označme si obývák O, přívod P, děcák D, nic N):
1 poloha P +O+D (tzn z přívodu do obou okruhů)
2 poloha P +O (tzn přívod pouze okruh ovládaný termostatem na jedné větvi)
3 poloha N + O +D (tzn poloha NIC)
4 poloha P + D (tzn přívod pouze pro okruh ovládaný na druhé větvi)
Napadá někoho jak toho docílit za současně nejmenšího opruzu?
Samozřejmě cena VS výkon, nemam to do fabriky ale domu, takže si na to musim vydělat...
edit: jen pro doplnění, rozvod v Cu suterénem, za kotlem páteře venkovní průměr 22mm, vnitřní netuším nejsem topenář

asi to bude v těch jejich palcích....