Co se děje při úderu blesku, pokud je spojené uzemnění rozvaděče a hromosvodu?

<< < (4/7) > >>

Fuk Tomáš:
Citace: Rozmahel Vladimír  21.12.2015, 17:29

Jistě, může zafungovat jako jiskřiště, ale asi jen 1x?

a to vydatně vyfukující...

Miroslav Minařík:
Citace: Milan Illek  21.12.2015, 17:28

Tak mě napadlo, zda by se neměl více používat termín impulzní přepětí. I mezi některými odborníky není jasná funkce přepěťové ochrany a chtěli by třeba použít přepěťovou ochranu na snížení napětí např. z 250 V v rozvodné síti. Také jsem se setkal s požadavkem distributora na nastavení ochrany generátoru: přepětí: 120% Un

Já v redakčním terminologu eviduji přepětí impulsní a atmosférické a v sítí z hlediska kolísání, či úbytku ... podpětí a nadpětí.

Rozmahel Vladimír:
Citace: Fuk Tomáš  21.12.2015, 19:58

a to vydatně vyfukující...

No právě. Podle dikce normy 50% tlačíme do sítě.
Zde asi do rozvaděče RD?

Martin H.:
Citace: Milan Petr  20.12.2015, 00:47

Jaká jsou rizika škod a jak je potlačit?  

Cieľom je pripraviť pre bleskový prúd nízkoodporovú cestu po jasnej trase, ktorou odíde preč. Ak to nespravíte, blesk si spraví vlastnú cestu. Tam, kde ho budú ťahať gradienty poľa. Tam, kde sa to iste nikomu nehodí. Pre zlý odpor odovzdá viac energie a teda zničí toho viac.

Daniel Reiský:
A ještě jeden kacířský dotaz, související s tématem ...
Je v případě bleskosvodu na objektu pravděpodobněj ší, že do něj blesk udeří?
Nezaobírám se otázkou, že škody jsou pak úměrně menší, pokud je bleskosvod v pořádku.
I mezi některými "odborníky" totiž kolují názory, že do objektu s bleskosvodem uhodí blesk n x častěji, než do toho bez něj. Také, že elektrický ohradník v blízkosti objektu je dostatečnou ochranou před bleskem ... a další bludy.
A váš názor?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana