Co to je za typ kabelu, 4x50 (jištěný 160A) fázové vodiče černé?

<< < (2/3) > >>

Jiří_Hrubý:
Dole jsou vidět průchodky,  ten kabel přeci neleze přímo ue zdi do průchodky, není tam něco vidět na plášti? a co druhý konec? Vypadá to jako kabel pro připojování motorů (nemám po ruce katalog),  ale ten se zase dělá jen do 4x25.

Jan Franěk:
Citace: Jan Bocek  07.12.2015, 20:15

Přikláněl bych se také k názoru, že to není kabel, ale lana.

Viz můj druhý vložený obrázek a položka konstrukce vodiče.  ;)

Ján Belko:
Je to kabel. Podle p. Musila - nkt cables " možná se  mýlím, ale  zdá se  mi, že  na celkové fotografii  rozvaděče je patrný reliéfní potisk  na žíle  v místě  ohybu  kabelu v pravé části  obrázku .
Zkuste  se ještě  jednou podívat na ty  černé  žíly.  Bez informace o  tom dle  jakého standardu  je kabel  vyroben se  těžko odhaduje  výrobce. 
Kombinace  jader  třídy  2  a třídy  5  v jednom kabelu  by ukazovala  na ruský  nebo  bulharský  výrobek.Barevn á  kombinace  by ukazovala  na rakouské motorové  přípojky    typu  SLM ,  nebo  SLCM  -  ty  mají šedý plášť  a  tři černé  číslované žíly  třídy 5, ale  pouze  do  10 mm2.  SLCM v dimezích  50, 70  a 95 mm2 je již  barevné  značení v barvách dle HD 308 tj.  šedá, černá, hnědá žlutozelená."
Až se vrátím na "místo činu",  kouknu na ten potisk, snad budeme moudřejší ...

IM:
Citace: Jan Bocek  07.12.2015, 20:15

Jištění kabelu 4x50 pojistkou 160A je v pořádku, ...
Jak se dá určit jištění kabelu, bez znalosti jeho uložení?  :o

Jan Bocek:
Citace: Milan Illek  09.12.2015, 11:49

Jak se dá určit jištění kabelu, bez znalosti jeho uložení?  :o

Milane,

máš pravdu, měl jsem napsat, že je "jakž takž " v poměru k pojistce 100 A a slabému kabelu.
 (norm)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana