Co to je za typ kabelu, 4x50 (jištěný 160A) fázové vodiče černé?
Jiří_Hrubý:
Dole jsou vidět průchodky, ten kabel přeci neleze přímo ue zdi do průchodky, není tam něco vidět na plášti? a co druhý konec? Vypadá to jako kabel pro připojování motorů (nemám po ruce katalog), ale ten se zase dělá jen do 4x25.
Jan Franěk:
Citace: Jan Bocek 07.12.2015, 20:15
Přikláněl bych se také k názoru, že to není kabel, ale lana.
Viz můj druhý vložený obrázek a položka konstrukce vodiče. ;)
Ján Belko:
Je to kabel. Podle p. Musila - nkt cables " možná se mýlím, ale zdá se mi, že na celkové fotografii rozvaděče je patrný reliéfní potisk na žíle v místě ohybu kabelu v pravé části obrázku .
Zkuste se ještě jednou podívat na ty černé žíly. Bez informace o tom dle jakého standardu je kabel vyroben se těžko odhaduje výrobce.
Kombinace jader třídy 2 a třídy 5 v jednom kabelu by ukazovala na ruský nebo bulharský výrobek.Barevn á kombinace by ukazovala na rakouské motorové přípojky typu SLM , nebo SLCM - ty mají šedý plášť a tři černé číslované žíly třídy 5, ale pouze do 10 mm2. SLCM v dimezích 50, 70 a 95 mm2 je již barevné značení v barvách dle HD 308 tj. šedá, černá, hnědá žlutozelená."
Až se vrátím na "místo činu", kouknu na ten potisk, snad budeme moudřejší ...
IM:
Citace: Jan Bocek 07.12.2015, 20:15
Jištění kabelu 4x50 pojistkou 160A je v pořádku, ...
Jak se dá určit jištění kabelu, bez znalosti jeho uložení? :o
Jan Bocek:
Citace: Milan Illek 09.12.2015, 11:49
Jak se dá určit jištění kabelu, bez znalosti jeho uložení? :o
Milane,
máš pravdu, měl jsem napsat, že je "jakž takž " v poměru k pojistce 100 A a slabému kabelu.
(norm)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana