Jakou technologii osvětlení zvolit pro pracovní desku kuchyňské linky?
Lukáš Rotrekl:
Citace: Jan Bocek 19.11.2015, 20:46
Jaké máte zkušenosti s osvětlením klávesnice? A také trochu intenzivnější osvětlení pracovní desky stolu, kde se hodně píše a kreslí?
Nemůžu si vynachválit podsvětlenou klávesnici na notebooku. Stolní lampičku napálím do zdi, jen ať trošku dělá světlo a není úplná tma...
Ale profící na klávesnici nepotřebují vidět, ne?
Mirek Kratochvíl:
Dík za všechny odpovědi i nápady.
Zvažovali jsme i variantu LED pásku v Al profilu, zafrézovaném zespodu skříněk, ale zavrhli jsme ji. Má to takhle tchýně a přijde nám to méně praktické než prosklené dno, které svítí i dovnitř do skříňky.
Takže se v podstatě rozhodujeme jenom o tom, jestli dovnitř zářivku nebo nějaké LED udělátko. Pokud neexistuje LED zářivka, která by nahradila zářivkovou trubici ve všesměrovém svitu, asi tedy zvolíme zářivku. Prověřím ještě typ, který máme teď ve stávající lince, jestli je opravdu tak obtížně k sehnání.
Pokud jde o spínání, preferuji spínání přímo zespodu u světla bez dalšího klasického vypínače na lince, protože tam budou zásuvky a vypínač ke světlu nad linkou. Další vypínač by byl trochu "otravný" a pokud bychom chtěli osvětlení desky dělit na více sekcí, už by to byla docela hrůza.
Jaké máte zkušenosti s bezdotykovým spínáním nějakým čidlem? Já jsem zatím vždycky preferoval mechanický spínač, protože různé poskakování a pitvoření u bezdotykově spínaných vodovodních baterií, vysoušečů rukou nebo i pohybových čidel na chodbě mě od těchto "zlepšováků" spolehlivě odradilo. Existuje něco, co chodí opravdu spolehlivě a dlouhodobě?
P. S. Jako osvětlení klávesnice preferuji podsvícení plus nějaké slabé světlo kdekoli v místnosti. Kdysi jsem zkusil podsvícenou klávesnici u DELLu a od té doby na ni nedám dopustit. :-)
Piszkos Munkak:
Citace: Piszkos Munkak 19.11.2015, 19:14
Za sebe doporučuji led pásek v hliníkové liště. Dlouhým dotekem se volí intenzita, krátkým dotekem rozsvícení na poslední zvolené intenzitě nebo zhasnutí.
Já hlava děravá jsem zapomněl, že se ta regulace intenzity, rozsvěcení a zhasínání dělá dotekem po celé délce lišty/pásku. Prostě stačí kdekoliv hrábnout pod skřínku a ledky svití, není třeba žádný další regulační prvek. 8) (dance)
Lukáš Rotrekl:
Citace: Piszkos Munkak 20.11.2015, 17:47
Já hlava děravá jsem zapomněl, že se ta regulace intenzity, rozsvěcení a zhasínání dělá dotekem po celé délce lišty/pásku. Prostě stačí kdekoliv hrábnout pod skřínku a ledky svití, není třeba žádný další regulační prvek. 8) (dance)
On je hlavně ten regulační prvek (lehkáholka-ítko) umístěn v té liště. To jako samo ne....
Piszkos Munkak:
Někomu to holt jasné být nemusí, tak na to pro jistotu upozorním. 8)
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana