Komu se má primárně věřit elektrikáři nebo reviznímu technikovi?
Jirmud:
Elektrikář nám dělal novou elektroinstala ci a následně jsem si pozval revizního technika, který mi vydefinoval chyby, revizi nevystavil s tím, že je schopen zařídit nápravu za docela dost peněz. Elektrikář zase říká, že to je blbost a já netuším komu věřit :'(
Miroslav Minařík:
Citace: Jirmud 31.08.2015, 08:23
Elektrikář nám dělal novou elektroinstala ci a následně jsem si pozval revizního technika, který mi vydefinoval chyby, revizi nevystavil s tím, že je schopen zařídit nápravu za docela dost peněz. Elektrikář zase říká, že to je blbost a já netuším komu věřit :'(
Důležitou roli teď bude hrát projektová dokumentace. Podle které to elektrikář instaloval a podle které to revizní technik kontroluje.
Jiří Schwarz:
Jako RT vám mohu dát něco jako "první verzi revizní zprávy", kde budou vypsané závady a nedostatky, s odkazy na normy ale možná i na zákony a vyhlášky, které ten porušuje. To celé "na papíru s podpisem a razítkem". Pak je možnost po odstranění závad udělat kontrolu a vydat "definitivní čistou RZ".
Dokáže vám dát elektrikář "dokument s vyšší právní váhou" než má parafovaná revizní zpráva?
Z formulace vašeho dotazu není jasné jestli se jedná o závady "v koncepci", u kterých je primární problém ve špatném nebo chybějícím projektu, nebo jestli se jedná o závady "montážní".
Jirka Š. Svejkovský:
Hoďte sem ten seznam chyb, uvidíme.
Jiří Novotný- Stryker:
Možná bych dal jedno vodítko. Pokud RT, jak Vy píšete vydefinoval chyby, tak je jeho povinností je uvést s tím, která část zákona, vyhlášky, nařízení vlády, či normy byla porušena.
Potom je na vás, jestli jste schopen toto překontrolovat, resp. pochopit význam těch slov a jejich závažnost.
Pokud chcete, klidně hoďte ty závady sem a radí vám poradíme.
PS: Já osobně miluji po některých RT "hrubé" závady typu, že vypínač č.1 nespíná v polze klapka nahoru apod. ;D
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana