Je prodlužovačka bez vodiče PE nebezpečná a certifikát neplatný?
Jakub Hasala:
Tondys: Tak to jste nekoupil prodlužku, ale s takovým průřezem káblík na sluchátka k mobilu :D
Petr M:
Citace: Jakub Hasala 14.08.2015, 10:13
Tak jsem se musel nasmát, protože na stránkách výrobce je uvedeno jasně: Barevné provedení Zvláštní, že to dostalo certifikát CE, na evropském trhu to nemá co dělat
Tohle není CE, ale China Export! (norm)
Citace: Jirka Š. Svejkovský 14.08.2015, 20:20
Bohužel není. Polský překupník na výrobek umístil značku chráněnou nejen průmyslovým vzorem, ale i zákonem 22. Jsem zvědavý na reakci ČOI.
To já taky. Protože on zboží nedoplnil chráněnou značkou, ale je tam pozměněná a uvádí tím zákazníky v omyl.
Pro originál značku CE platí, že pokud C doplníte na kruh, musí mít společnou čárus E. Pokud jsou C a E moc blízko k sobě, tak je to China Export. (norm)
Tohle není na ČOI, ale na benga (norm)
Václav Třetí:
Nemám rád silná slova. ale za tohle by si někdo zasloužil přes držku, zejména, když se to pokouší prodávat ve velkém.
Jakub Hasala:
Citace: Petr M 19.08.2015, 12:42
Tohle není CE, ale China Export! (norm)
Pročetl jsem si EMC 2004/108/ES (směrnice evropského parlamentu a rady 2004/108/es), Článek 8 hovoří o označení CE a odkazuje na grafickou podobu v Příloze V - je to tak, jak píše pan Petr M.
Doteď jsem si myslel, že to je jen vtípek, který pasuje na toto označení: Když je to šmejd s označením CE, tak to budeme nazývat China Export.
Po znovu zvětšení obrázku jde vidět i to, že E má tu prostřední čárku stejně dlouhou jak krajní a podle víše uvedené směrnice má být kratší.
Je nás tu asi víc, co čeká na vyjádření ČOI a jak vůbec tato "prodlužka" dopadne: Zůstane na trhu v původním záměru nebo to nazvou šňůrou na prádlo...
Václav Třetí:
Je velice smutné, že platíme ze svých daní řadu úředníků EU, kteří neumí vymyslet ani homologační značku, která by nebyla dvojsmyslná a tak provedená, aby se nedala zaměnit s něčím jiným. Zlaté naše staré ESČ v oválu (byť to bylo původně něco jiného a posléze tak trochu "ukradené")
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana