Je prodlužovačka bez vodiče PE nebezpečná a certifikát neplatný?

<< < (5/9) > >>

Tondys:
Na té další fotce je vidět, že je tam jen zábrana, aby tam nešla strčit jen stará česká trojvidlička, ale na další fotce je vidět, že tam jde ta bílá, pro ni tam není zábrana. Tak uvidím, jestli ČOI udělá závěr, že je certifikát falešný. Z této diskuze jsem to snad vyčetl správně, že je falešný z důvodu délky kabelu vzhledem k  průřezu vodičů, jejich počet a že jde do zásuvky strčit trojvidlička.

Tondys:
Citace: Fuk Tomáš  15.08.2015, 11:29

Já tam tedy vidím univerzální vidlici euro a zásuvku Schuko. Kromě toho prodejce na netu uvádí "H05VV-F3G 1,0 mm2".

P.S. prodejce jsem upozornil, že prodává životu nebezpečný šmejd, ale nic se nezměnilo - má jich na skladě ještě 945 ks (55 už prodal).

Prodejce jsem upozornil také. Ta první reakce na tento link mi doporučila ČOI. To jsem udělal elektronickým formulářem s fotkami, po odeslání se objevilo, že podnět odešel, ale na mail mi nepřišlo nějaké potvrzení o převzetí podnětu, jak to dělá např. ČP. Schovávám pro ČOI ten přestřižený kabel i ten nepřestřižený. Třeba zareagují a ten prodej mu nějak zarazí. Snad to není mafie, mají moji adresu.

Zdenek Hejčl:
Že je to špatně je snad jasné, Další problém vidím v tom, že je na obalu napsáno 10A a na zásuvce, snad jsem to rozeznal dobře pouze 2A.
To je jasné klamání zákazníka.

Tondys:
Citace: Zdenek Hejčl  16.08.2015, 16:42

Že je to špatně je snad jasné, Další problém vidím v tom, že je na obalu napsáno 10A a na zásuvce, snad jsem to rozeznal dobře pouze 2A.
To je jasné klamání zákazníka.

Nerad s tím obtěžuji, ale je to špatně nafoceno a na té zásuvce je v odlitku nápis 16 A, ne 2 A.
Ale v jednom příspěvku je napsáno, že to má průřez max 1 mm2.
Ani to zdaleka ne.

Tedy při délce 30 m to má:
20 drátků o průměru 0,07 mm (měřeno opakovaně 10 x digitální posuvkou - mikrometr nemám. Tedy:
ks   = 20
D v mm   = 0,07
D^2 v mm2    =0,0049
S v mm2   = 0,0038465

S pro 20 ks v mm2   = 0,07693

Teprve v pondělí prodej zastaven.

Milan Hudec:
Průřez se přepočítává na základě vodivosti jádra.
Dvoužilovou prodlužku používá jen ocas, a to bez ohledu na provedení koncovek, protože je vyšší naděje zlomení jednoho z vodičů.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana