Ja byste postupovali při nařčení ze špatně připojené sklokeramiky?

(1/3) > >>

Robert Laszák:

Komu se stala podobná věc, jak postupoval s daným problémem a jaké bylo výsledné řešení?

Situace:
Standardní rekonstrukce bytového jádra
FI společný pro koupelnu, kuchyň a dětský pokojíček
Připojení in.varné desky Whirpool ACM 847 BA (3f/N/PE)

Deska odzkoušena vše OK
... druhý den bez jakéhokoliv vnějšího zásahu (ovládání desky) se ozval "dutý výbuch"

- vybavení 3f jističe a FI
 - po odpojení varné desky a proměření přpívodního kabelu vše OK (měl jsem podezření na navrtaný kabel)
 - kontaktován aut.servis

- verdikt: Záruka se neuzná, jsou vyhořelé varistory způsobené vadným zapojením

Technikovi jsem popsal problém a po té mi sdělil, že součástky odešly vlivem přepětí, nebo odpojením středního vodiče a že jsem tu desku neměl odpojovat. (samozřejmě že se po vybavení FI střední vodič odpojí - prý o tom nebude diskutovat)

Tak a teď pánové (ale i dámy, pokud tu nějaké jsou) raďte, či se podělte o vaše zkušenosti.
Zákazník nakrklej, já nakrklej a myslím, že jsem nakrkl i toho servisního technika :-)

Miroslav Minařík:

Ne nadarmo se říká, že to má připojit autorizovaný servis, ale nějak mi uniklo co dávají za konkrétní vinu a komu.
Autorizovaný servis byl na místě a kontrolovat způsob zapojení? Nebo to jen tak odhadl?
Dejte nám číslo na ten servis.

Luboš Felenda:
Desku vymontovat a odnést tam, kde byla pořízena a provést standardní reklamaci, samozřejmě k reklamaci přiložit i potvrzení, že vše zapojil oprávněný pracovník ( firma) Jsou povinny reklamaci přijmout a v zákonné lhůtě vyřídit na nějaký závěry po telefonu se jim vys...

Miroslav Minařík:
Citace: Luboš Felenda  31.07.2015, 15:20

Desku vymontovat a odnést tam, kde byla pořízena a provést standardní reklamaci, samozřejmě k reklamaci přiložit i potvrzení, že vše zapojil oprávněný pracovník ( firma) Jsou povinny reklamaci přijmout a v zákonné lhůtě vyřídit na nějaký závěry po telefonu se jim vys...

Asi tak ...

David Frýba:
To ten nakrknutej servisní technik vyvěštil závadu z křišťálový koule, nebo z popisu průběhu závady do telefonu? Je pravdou, že ty výkonnové součástky z těchto zařízení odcházejí poměrně často.Špatným zapojením se to také občas stává, ale pokud jste to den předtím vyzkoušel tak to špatným připojením nebude.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana