Takto vypadá půl roku stará instalace jímací soustavy v nemocnici v České Lípě

A to mají ohlašovací povinnost na TIČR. Je uvěřitelné, co vše lze zaplatit z dotací.

To je ještě moc dobrá instalace, většina nemocnic kdyby měla alespoň takovou ...

Kdyby viděli nad sebou ESE, kde jsou stovky pacientů, RTG,CT,MMR a další milonové stroje, to by bylo na jinou diskuzi. (dance)Jeden svod na celou budovu o několika tisíci metrech čtverečních plochy...

A TIČR se k tomu vyjadřoval?Alespoň u nás SÚ je s tím obeznámen a přikolaudaci je to jeden z bodů co se jim musí dát na vyjadřovačku o kolaudaci!
Musí se k tomu vyjádřit! SÚ to nyní už vždy chtějí!!
Ze své revizní praxe vím, že se montážní organizace o vyjádření firmy TIČR nezajímají. V pohodě dílo předají investorovi, který je přijme a život jde dál. Pokud jenom "ťuknu", mám se starat o své věci a do ničeho se neplést.
Co znám firmy, které stavějí v nemocnicích to každá dělá, že má od TIČRu "papír"
i kdyby jen na pár místností z velkého oddělení.
Já znám praxi tak, že ti co to neví, při nástupu je obeznámím že chci vyjádření od TIČRu...někteř
í hledí, diví se ale pak mají všechno v pořádku.
Projekty jsou i z revizemi!! Vždy..Sice z velkou diskuzí ale jsou!!
Nejhorší je nyní u antistatických podlah jejich výchozí revize.....To je pořád v plenkách,
a firmy gumařské to vůbec neznají!!!Kupují mimo republiku podlahoviny a ty mají takové špatné hodnoty, když jsou položené, že je to na předělání!!Náš starý dobrý Fatrantis je špička v tomto oboru !
Tady vidím dost velký problém, většinou TIČR to nechce vidět, v projektu to je........!
Ráno při vizitě se paní doktorka ptala jak se cítím a já jsem si dovolil říci, že se necítím bezpečně. Když jsem jí řekl proč, nevěděla jestli se tomu má zasmát...
Pacient se má léčit , ne hledět kde co lítá!!!

Na technické věci většinou nejsou peníze, tak je to tak, jak vypadá....Třeb
a i u těch hromosovodů...
Které by potřebovali hodně předělat a přepracovat dle nových technologií...
.to se raději koupí nový mamograf, jak dát 100 T do opravy hromosvodu.