Může být utěsněn jen jeden kabelový prostup?

(1/3) > >>

Jiří Buben:
Prosím kolegy projektanty o osvětlení následující záležitosti. V průmyslové hale jsem narazil na kabelové prostupy stěnou tak jak jsou na přiložené fotografii. Jedná se o dva prostupy, kde jedním prochází obyčejné kabely CYKY pro běžnou instalaci a druhým prochází kabely pro požárně bezpečnostní zařízení (PBZ). Kabely pro PBZ mají prostup utěsněný jako kdyby se jednalo o stěnu mezi požárními úseky. Ale kabely pro běžnou instalaci prostup nemají utěsněn. Dveře instalované ve stejné stěně jako kabelové prostupy nejsou protipožární.
Takže má otázka zní: Pokud se nejedná o stěnu mezi požárními úseky, utěsňuje se kabelový prostup PBZ? Podle mého to nemá význam, když druhým prostupem s kabely CYKY neprovedu to samé utěsnění.
Zatím jsem neviděl projektovou dokumentaci, takže detailní podrobnosti neznám.

Vít Rotrekl:
Asi ten pořárně odolnej kabel dělal někdo kdo ví která bije. A tu obyčejnou CYKYnu někdo kdo o požárních zónách nic neví.

Lukáš Rotrekl:
Když budu šťoura, tak požárně utěsněný ten prostup není ani jeden. Požární prostup to bude, až bude označen štítkem.

Bez dokumentace těžko soudit. Nevzniklo to PBZ později? Nedošlo mezitím k nějaké změně v PBŘ?

Václav Kalina DC:
A neovládá náhodou to PBZ tlakové láhve s čistým hasivem ? Přijde mi to jako technologický sál

Jiří Buben:
Citace: Lukáš Rotrekl  02.07.2015, 20:05

Když budu šťoura, tak požárně utěsněný ten prostup není ani jeden. Požární prostup to bude, až bude označen štítkem.

To je přesně ono. Mě osobně to připadá tak, že někdo těsnil a těsnil, a najednou přišel na to, že tohle asi být utěsněno nemuselo. Jak jsem psal. dokumentaci jsem neviděl (zatím),  ale dveře pod těmito prostupy jsou obyčejné. Z toho usuzuj, že nejde o dva rozdílné požární úseky.

Dneska zkusím zjistit víc.

Citace: Václav Kalina DC  02.07.2015, 22:22

A neovládá náhodou to PBZ tlakové láhve s čistým hasivem ? Přijde mi to jako technologický sál

Technologický sál to je, ale pro technologii drcení dřevního odpadu. Takže běžné výrobní prostory. :)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana