Co dělat když nefunguje starý závitový jistič? Nahradit pojistkovou patronou?

<< < (3/7) > >>

Jiří_Hrubý:
Pojistkové automaty se vyrábějí pořád, ovšem už jen jako "automatic fuse E27".
Loni jsem je objednával do jednoho archaického  rozvaděče, vybaveného pouze pojistkami a deonem pro okruhy světel a zásuvek. Ve vašem případě je ovšem vhodnější výměna celého rozvaděče a při té příležitosti i celková kontrola  instalace.

Martin Škopek:
Občas se objeví v nabídce na Aukru. I když je příp. deklarováno, že jsou nepoužité, má smysl si je koupit jen ze sběratelských důvodů.

Ižák Ctibor:
Pôvodne tam určite boli závitové poistky. Jedného času prišli do módy tieto automaty, aby sa nemuseli vymieňať poistkové patróny. Ja osobne ích mám v byte tiež. Mne ešte fungujú. Ak máte s nimi problémy, kľudne sa vráťte k závitovým poistkám ,  samozrejme dodržať hodnoty. Rekonštrukcia rozvodov by  určite prospela, avšak poznáme dnešnú situáciu, "pokiaľ to ide, nech to ide" ;)

Lukáš Rotrekl:
První co m napadlo, tak byla odpověď: "Zrekonstruovat elektroinstala ci". Pak jsem si ale uvědomil, že jsem nalezl u nás v !paneláku! instalaci s těmito "jističi" cca z roku 60-65, která byla provedena v plastových kabelech s měděnými jádry a zapojena v TN-S (pro rejpaly TN-C-S).
Takže pokud budete mít obdobný případ zainvestoval bych do nové skříňky se třemi jističi a případně chráničem....
Ale je to rada od stolu a místní podmínky mohou hovořit o něčem naprosto jiném...

IM:
Nahradit pojistkovou patronou s pojistkovou hlavicí E27.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana