Jaké mají být jmenovité proudy na pojistce, jističi a proudovém chrániči?

(1/3) > >>

fedkor:
Dělám schéma rozvaděče v programu Sichr.
Jaké mají  být jmenovité proudy na pojistce, jističi a proudovém chrániči?

Měl jsem to dělané tak, že (od nejvyšší po nejnižší) pojistka 40A, jistič 32A a proudový chránič 25A, jenže proudový chránič by nebyl prej správně jištěn.
Jaké mám dát hodnoty proudu?

Vít Rotrekl:
Proudový chránič musí být před jištěn na svůj jmenovitý proud. Takže když dáte chránič se In 25A, tak před ním musí být jištění 25A. Ovšem jsou i vyjímky, že někteří výrobci udávají, že maximální předjištění může být větší než jmenovitá hodnota proudu. Tuším to bylo u MOELLERa/EATONa...

Vít Rotrekl:
A protože jsem měl od kamaráda dotaz, který se ptal kde jsem tu informaci našel, tak jsem to začal hledat. A nalezl.
Katalog chráničů Eaton http://www.eatonelektrotechnika.cz/pdf/tiskoviny_pdf_343.pdf

Strana 66-67, Chrániče PHF7

Petr M:
Citace: Vít Rotrekl  07.05.2015, 09:12

Proudový chránič musí být před jištěn na svůj jmenovitý proud. Takže když dáte chránič se In 25A, tak před ním musí být jištění 25A. Ovšem jsou i vyjímky, že někteří výrobci udávají, že maximální předjištění může být větší než jmenovitá hodnota proudu. Tuším to bylo u MOELLERa/EATONa...

Jenomže za pár let se najde někdo, kdo tam práskne 25A chránič od jinýho výrobce, tuhle informaci neznaje... Takže s 32A jištěním patří automaticky 40A chránič...

Vít Rotrekl:
Ano mate pravdu. Ja jsem na to prisel v podstate nahodou, protoze jsem delal kde si revizi a tam byl pred 40A chranicem, pro asi dve nebo tri zasuvky, predrazeny jistic pouze pro cely asi 5-ti polový rozvadec 160A jistic, tak jsem to hledal jak to vlastne je.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana