Jaký zvolit jistič, kabel a maximalní zátěž na spotřebičích?
Martin H.:
Citace: Martin P 02.05.2015, 18:45
Takže řeším jen kuchyň - chci použít 25A jistič -> kabel CYKY 2,5mm do krabičky v místnosti a odtud natáhnu 2,5mm zásuvku na troubu a další na lednici, mikrovlnku a konvici. Kabel uložen v omítce a jeho proudová zatížitelnost je 38A, ale samozřejmě tam bude nějaký vzorec pro výpočet odporu kabelu a tak a tomuhle nerozumím.
Ak tam dáte 25A istič, vznikne 25A okruh, v ktorom všetko v rámci pevnej inštalácie musí byť dimenzované na 25 A alebo viac. Normálne zásuvky sú však len na 16 A. Ako technicky rozmýšľajúci človek iste vidíte, že je to zásadný problém.
František Sichinger:
Připadá mi to jako že je škoda vyhazovat peníze za nějakýho elektrikáře.
Josef Martinec:
Kdyby mě tak nebolelo smát se, tak se chechtám, až se za břicho popadám (dance) .
Pavel Horský:
No mě to k smíchu moc nepřijde.
Takových patlalů je v ČR obrovské množství a já se hrozím toho, že to může být např. rodič někoho z kamarádů mých dětí. Děti se vzájemně navštěvují a tak bych byl velice nerad, kdyby se někomu něco stalo. Pak by se zcela jistě stal z mírumilovného člověka stroj na zabíjení a patlala bych zbavil života hrozným způsobem.
Milý pane, pozvěte si elektrikáře a udělejte rekonstrukci tak jak to má být, dle platných normativních požadavků. Evidentně řemeslu elektro vůbec nerozumíte! Žádné ušetřené peníze nestojí za lidský život.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana