Je možné, že na varné desce nefungují 2 plotýnky kvůli jednofázovému připojení?

(1/4) > >>

Jan Trnka:
Dostal jsem na opravu sklokeramickou varnou desku s pokazenou elektronikou. Elektroniku jsem opravil, ale fungují pouze 2 přední plotýnky ze čtyř. Je možné, že je to kvůli 1F připojení? Bohužel 3F na bytě nemám, takže to nevyzkouším. Jedná se o Whirlpool AKT 863/BA, příkon 6,5 kW.

Musím poznamenat, že deska má zespodu nákres pro připojení jak 3F, tak 1F. Je možné, že výrobce umožňuje připojit spotřebič na 1F, který ale nebude plně funkční?

Jiří_Hrubý:
Může pracovat na jednu, dvě, nebo tři fáze. záleží jak jsou nastavené propojky.
Pokud jsou nastaveny na dvě či tři, je možné, že pojede jen část. Máte-li kvalifikaci, dá se na otestování přepojit jednofázově.

Jan Trnka:
Díky. Teď vidím, že na nákresu jsou naznačeny i propojky.

David Frýba:
Já jsem se u podobných výrobků setkal s dvoufázovým připojením.2+2 plotýnky na 230V. Pokud je k dispozici pouze jedna fáze musí se na vstupní svorkovnici  proklemovat.

Joscer:
Na štítku by mělo být uvedeno napětí 230V a do bytových kuchyní se snad ani jiné desky nedělají... Jen to dovede zamotat hlavu (nejen) elektrikáře.

To máte jako s elektromotory do 3kW, také to jsou typicky 230/400 - tedy napětí používají výlučně 230V.

Dotaz: jaké typy varných desek jedou na 400V? Předpokládám nějaké velké průmyslové atp?

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana