Je možné, že na varné desce nefungují 2 plotýnky kvůli jednofázovému připojení?
Joscer:
Jako projektant plně souhlasím.
Jako spotřebitel ne - proč mám platit za 3F? Co mi je po tom, že se zoupne napětí na fázi? Co mi hrozí? Na televizi to nemá vliv a na tablet také ne a Edisonovy žárivky, na kterých to vidět je, už nikdo nepoužívá.. Tedy zkuste se projektovat do druhé strany a vysvětlit pohnutky.
Citace: Kastner Lubomír 06.05.2015, 15:22
A kde jste vyčetl že má předepsané jištění 10 A ? Takový nesmyls by snad nikdo neudělal ani v žertu.
Kabel 2,5mm^2 Al že nemá předepsané jištění 10A?
Vyčetl jsem to zde: http://usporyvm.sweb.cz/pomucky/pomucky_01.htm
Jistě, že tento kabel zvládne i 16A trvalých, o tom nepochybuji.
Ps: jo tak, ono to vyznělo jako že bych jistil ten motor 10A? To ne, dal bych 6A/D - je to tak správně?
Milan Hudec:
Bych řekl že neděláte dobře, radí vám odborníci o jejichž kvalifikaci se vám ani nezdá.
Vy jste skutečně projektant?
Jan Bocek:
Citace: Joscer 06.05.2015, 14:14
Žádám o objasnění:
V této diskusí se obvykle prosí.....je zde spoustu odborníku v oboru elektro s letitými zkušenostmi v nejrůznějších směrech elektro činnosti a jsou ochotni dobrovolně se podělit o zkušenosti. Někdy se samozřejmě hledá optimální řešení.
Přesto, že mám v oblasti silnoproudu a sdělovací techniky padesátiletou praxi a stále mne to zajímá, tak často "smekám klobouk" před mnohými odborníky zde na tomto fóru.
Navíc obor elektro je velice dynamický a denně přibývá nová technologie a myslet si, že již vše jsem viděl a že vše dobře znám je trochu naivní až egoistické. Ono tablet a TV je k životu velice málo....
a s Edisonovými žárovkami se také mýlíte.
Již to zde zaznělo, že varných desek je mnoho druhů a proto je důležité studovat návody výrobců a správně vše navrhnout a nakonec i zapojit. A také pochopit celý systém...Dnesk a má mít každý elektrikář svůj Technický deník, kde má zaznamenaný každý nový prvek s kterým se setká. Již nevystačí s tím, aby uměl zapojit jen vypínače číslo 6 a 7. s mizerným vercajkem.
Joscer:
S Edisonovýma žárovkama se mýlím? Konstatoval jsem, že na nich se pokles napětí (po zatížení jedné fáze) viditelně projeví... Na mém tabletu a televizi a na sporáku se to nikterak viditelně neprojeví (nepoklesne jas tabletu ani TV)... V čem se konkrétně mýlím - PROSÍM o konstruktivní odpověď.
A že se mýlím v jištění 2,5mm2 Al kabelu 10A jističem? V čem konkrétně se mýlím? Odkaz ma doporučené jištění jsem uvedl výše.
Zkušenosti? To je jistě část sady dovedností... Ano marek Laube to asi pochopil, myslel jsem varnou desku kuchyňskou, kde jsou topná tělesa mezi fázemi, tu že jsem zatím neviděl (to neimplikuje, že neexistuje).
Tak prosím hlavně vysvětlit, jakou má průměrný spotřebitel (na rozdíl od projektantů, elektrikářů, distributora a sousedů) motivaci mít předimenzováno (a tedy přeplaceno) na hodinách stylem 3Fx25A, a kde se mu pokles napětí na zatížené fázi jako dnes projeví, dě ku ji.
Doufám, že se tu vyrojí spousta důvodů nebo alespoň dva... Tři...
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana