Doporučili byste k montáži noname zásuvky z Polska?
Jan Franěk:
Dotaz zněl jasně. Jestli doporučit, nebo ne. Za sebe říkám, že bych to nedoporučil a nepoužil bych je nikdy ani u sebe doma. Zaznělo zde mnoho důvodů, se kterými se ztotožňuji. Nejsem tak bohatý, abych kupoval to nejlevnější a praxe mne naučila, že podezřele levné, znamená delší, mnohem horší a opakovanou montáž, protože několik strojků se během zapojování rozsype v ruce, nebo jim třeba upadne kolík. O možnosti jistit je 16A jističem, díky jejich mechanickým i jiným vlastnostem, často velmi pochybuji a to navzdory údajům na samolepce, která se snadno“ztratí“. Tedy pokud tam něco vůbec je.
Pokud stojí o levný, ale solidní produkt, přidám se asi ke kolegům a doporučím Swing od ABB. Ale i jiní výrobci, mají levné produktové řady, které splní svůj účel a nestojí mnoho. Za všechny bych vzpomněl třeba Schrack, nebo POLO od HAGERu. Podle mne máme dostatečný výběr i v levných řadách a to bez rizika spojených s nákupem produktů, pochybné kvality a nezřejmého původu.
Být vámi bych oslovil svého elektrikáře a požádal ho o nějaký návrh levné produktové řady. On vybere to, co má v dosahu, přesněji v nabídce svého dodavatele. Myslím, že to bude ke spokojenosti všech zúčastněných, za zachování maximální možné bezpečnosti vaší instalace a to za cenu jen o málo vyšší, než v případě těchto neznámých zásuvek.
Jiří x Svoboda:
Oficiálním distributorem těchto zásuvek sem do ČR je firma URMET, kontaktujte je proč nemají výrobky CE.
http://urmet.cz/kontakt
Pavel Ryšavý:
Pánové, pánové,
celkem by mne zajímalo proč dusíte tazatele tím, že si koupil zásuvku bez označení CE.
Podle přílohy II. Směrnice 2006/95/ES jsou "Zásuvky a vidlice pro domácnost" vyjmuty z působnosti, a proto na ní CE být nemá.
Se zbytkem, to je nekupovati to nejlevnější z pochybných zdrojů souhlasím.
Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Ryšavý 10.04.2015, 14:44
...
Podle přílohy II. Směrnice 2006/95/ES jsou "Zásuvky a vidlice pro domácnost" vyjmuty z působnosti, a proto na ní CE být nemá.
...
A nespadá to tak automaticky mezi stavební komponenty, které mě měly mít "národní atest" bez ohledu na CE ?
Milan Hudec:
Právě mimo polských.
Naprosto souhlasím s kolegou Horským, ale zastáncům kvality severních sousedů dám šanci, uveďte konkrétní typ zásuvky který by mohl být třebas pro ABB vyrovnaný soupeř.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana