Doporučili byste k montáži noname zásuvky z Polska?

<< < (4/9) > >>

Jiří Schwarz:
Já obecně nejsem příznivcem ušetření pár korunek za něco, u čeho není zaručená kvalita.
Ono to někdy funguje i tak, že to, co vypadá levně, se cenou blíží tomu, za kolik by to dokázal "dodat" elektrikář, který pravidelně nakupuje v množství "ne úplně malém" ve velkoobchodu a má tam zajímavé podmínky včetně nějaké slevy.

A samozřejmě ten "kolík dole" neberu jako dobré a správné provedení. Když už chci nedodržet nějaké doporučení normy, měl bych mít "pořádný důvod" a možnost prokázat, že to "umím" lépe!

Jiří_Hrubý:
Zrovna do půdní určitě vestavby ne. Dost silně mi ta konstrukce strojku připomíná noname bau zásuvy IP 44 1,5 tam nedrží a při dotažení 2,5 se zkroutí. Pružiny nemají přítlak po prvním zasunutí a nechci si představit plné zatížení.
Osobně bych se jí asi nebál pouze na zdi, bez zapalitelných předmětů v okolí, jištěné 6A a používat jen pro nabíječku na mobil.
Sice ne vždy je dražší lepší, ale podezřele levné je zpravidla špatné.

Ludvík Kubík:
Citace: Jiří_Hrubý  02.04.2015, 18:54

Zrovna do půdní určitě vestavby ne. Dost silně mi ta konstrukce strojku připomíná noname bau zásuvy IP 44 1,5 tam nedrží a při dotažení 2,5 se zkroutí. Pružiny nemají přítlak po prvním zasunutí a nechci si představit plné zatížení.
Osobně bych se jí asi nebál pouze na zdi, bez zapalitelných předmětů v okolí, jištěné 6A a používat jen pro nabíječku na mobil.

Osobně jsem zásadně proti, pokud na zásuvce zjistím závady, které popisujete, tak ji jednoduše nezapojím. Já chci mít pocit z dobře odvedené práce a klidný spánek.

Radek Červený:
Stavíte půdní vestavbu - investice řádově statisíce až miliony korun. OK. Kolik v takové půdní vestavbě může být zásuvek..... 20, 30 kousků?
Když vezmu nějakou osvědčenou kvalitní levnou řadu, například Swing nebo Basic, vychází mi zásuvka kolem 70 Kč za kus. Krát 30 kousků....inve stice řádově za dva tisíce, do kvalitního výrobku.
Začínám mít pocit, že je tato diskuze prostě o ho*** . Pardon, ale je to tak.
Pokud vám stojí ušetřená dvojka za ten risk, je to vaše vůle. Nikdo vám nezabrání. Na straně druhé, tu ušetřenou dvojku uvalíte jinde za nesmysl, který nepotřebujete, ale je na něm napsáno magneticky sleva.
Nechápu tu českou náturu. Asi jsem z jiné planety. 

Milan Hudec:
Radku ono nejde jen o cenu vlastní zásuvky, ale i o cenu montáže kde v případě šmejdů kdy je připojení vodiče mnohdy strašná jeba... se celkově dostanu k mnohem vyšší řadě než uvádíš.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana