Je pro spínání akumulačního topení vhodnější stykač nebo tyristor?
Vladisla Bělka:
Z nepretrziteho provozu vim, ze dost casto odchazeji rotorove stykace bud se specou kontakty nebo proste uhori :)
Jiří Schwarz:
Pokud bychom si chtěli udělat nějakou statistiku poruchovosti stykačů podle zkušeností z oprav, tak u stykačů v blokování spotřebičů jako bojler, el. kotel, akumulačky,... bych uvedl 3 závady, se kterými jsem se "občas" setkal:
1) po dlouhodobém provozu se objeví problémy s horším mechanických chodem a výsledkem je, že někdy "přitáhne" dobře, někdy si "nesedne" přesně a stykač je hlučný.
2) u 2 blokovaných spotřebičů někdo špatně "vybere fázi" a pokud stykače (relé) nejsou stejné, cívka jednoho zpravidla moc nevydrží (kromě toho, že nefunguje blokování jak má)
3) pokud kontakty, tak u el. kotle, kde byl výkon asi zbytečně velký s ohledem na aktuální potřebu tepla a hystereze termostatu velmi malá a během ohřevu to poměrně často vypínalo a zapínalo.
František Janeček:
Citace: Vladisla Bělka 05.04.2015, 12:49
Z nepretrziteho provozu vim, ze dost casto odchazeji rotorove stykace bud se specou kontakty nebo proste uhori :)
Tam také dostávají jiný "ceres" než na spínání nějakého boileru nebo akumulaček. :D
3) pokud kontakty, tak u el. kotle, kde byl výkon asi zbytečně velký s ohledem na aktuální potřebu tepla a hystereze termostatu velmi malá a během ohřevu to poměrně často vypínalo a zapínalo.
Ale to není akumulační potřebič.
Jinak jsem přesvědčen o tom, že ten stykač vydrží delší dobu, než jakýkoliv boiler nebo i tělesa v kamnech.T.j. neodejde na mechanické nebo elektrické opotřebení.
Josef Tomek:
D íky všem za odpovědi, ze kterých je mi to už jasné. Jste výborní.
Jan Bocek:
Citace: Josef Tomek 08.04.2015, 13:07
D íky všem za odpovědi, ze kterých je mi to už jasné. Jste výborní.
A co poradíte sousedovi s tím jeho Tyriho Storem?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana