Budeme muset měnit pilíř pro měření pokud změníme přípojku z 3f na 1f?
Miroš Jan:
To : Roger
Tak to si mě pobavil. ;D ;D ;D
Za tu dobu, co dělám toto krásné řemeslo, si nepamatuji, že by ČEZ, (tehdy VČE), vyměnil byť i jeden jediný drát, v elektroměrovém rozvaděči.
:o
Radim Strycharski:
Citace: Michal Řepecký 27.03.2015, 12:15
Vzhledem k chystanym zmenam z EU.
Ohledne vypoctu platby za obnovitelne zdroje chcou rodice zmenit odberne misto z 3f 25A na 1f 20A.
Nevím, jaké změny z EU máte na mysli, nicméně pokud se provádí významný zásah do elektroměrovéh o rozvaděče, jako je například změna sazby nebo změna počtu fází, je vyžadováno, aby odběrné místo odpovídalo současně platným připojovacím podmínkám. Každopádně rozhodující slovo má distributor, kterého stejně musíte oslovit se žádostí a který se následně k akci vyjádří.
Na vašem místě bych však ještě zvážil přechod ze tří fází na jednu, protože nejde jen o prostý součet nějakých výkonů, ale i komfort užívání instalace. Pokud budete mít fáze tři a budete je rovnoměrně jednofázově zatěžovat, nebude mít zapnutí větších tepelných nebo motorových spotřebičů vliv na chod zbylých jednofázových obvodů. Zamýšlený rezervovaný příkon 1 x 20 A můžete nahradit 3 x 16 A. Za současného stavu je to rozdíl fixní platby asi 20 Kč/měsíc. Jak to bude v budoucnu nevím, každopádně pokud dnes není závratný rozdíl mezi 1 x 20 A a 3 x 16 A, nebude určitě závratný rozdíl ani u plateb, které se prozatím plánují.
Vít Rotrekl:
Potvrzuji, u EONu, tak nic nevymění.
To Roger: OK, špatně jsem se vyjádřil. Měl jsem na mysli, že tam ten rezervovaný příkon potřebují. Třebas mají el. topení. A to by s 1x20-25A asi nešlo.
Mám pocit, že se tu bavíme už na 4 stránkách o tom, že je rozvaděč uvnitř objektu, takže je ER společný s okruhovým rozvaděčem, ať už je to nějaký OCEP, nebo PREMIX deska... Takže tam bude asi tak 1m drátu CY 6m a asi deset minut práce.
Roger:
Zmeny energozakona, ze OZE budete platit z jistice a ne z MWh;-)) a cena 8000,- je uz stavajici preplaceni, co teprve po zmene... To budete pratele snizovat jistice a instalovat spinace jak na bezicim pasu...
Miros: V tom pripade to mohl/musel vymenit na svuj naklad nekdo, kdo si predelaval elektriku - a vsem a na vlastni naklad. Asi se mu nechtelo shanet RetroFit... Nebo se mu to neveslo... Je to zkratka vymeneno i tam v bytech, kde rekonstrukce elektriky prukazne neprobehla :-)
Od kdy do kdy cca se dodavaly jistice s napisem Moeller? Ja mam jeste FaG a dnes se uz brand Moeller take neuziva...
VR: nemaji kdyz psal, ze vsechny 3F spotrebice odbourali a pokud myslite, ze maji 230V topeni na ruznych fazich - to asi ne, chteji sporit a takovi lide netopi nejdrazsim mediem v republice... Osobne nechapu, proc a jak nekdo muze vubec uvazovat o 1x20A, kdyz ma 3x25A? Vzdyt cena 1x20 a 1x25A je (zatim) STEJNA!!
Miroš Jan:
To : Roger
Taky mohl někdo dělat rekonstrukci stoupaček, a proto jsou jiné jističe.
Datum si teda nepamatuji, nejdříve ‚F G, pak Moeller, dnes Eaton.
:)
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana