Budeme muset měnit pilíř pro měření pokud změníme přípojku z 3f na 1f?
Roger:
Chcete rici, ze kdyz jsou propoje rozvadece v AL, tak
JE PROBLEM SNIZIT ODBER z 3F/25A na 1F/25A? Tazatel chtel dokonce a pro mne nepochopitelne na 1x20A.
Proc je to pro Vas problem?? Pokud neni vodic k hl.jistici poskozen (anebo poddimenzovan, pak bych jej vymenil)?
Pokud ano, vyckal bych na pravidelnou vymenu elektromeru distributorem (5 nebo 10 let? Overeni metrologem plati 12 let), pokud je v dome, distributor se musi objednat, a pak bych to provedl pri jednom...
Problem je, ze pri D02 rocne preplaci spotrebitel nejakych >700,- Kc a pri vyssich sazbach jeste daleko vice... Takze za tech 10 let minimalne 8000,- Kc
Miroš Jan:
TO : Roger
Není problém, snížit proudovou hodnotu jističe před elektroměrem, ale je problém vodič Al, a to docela zásadní.
Mám takoví dojem, že ti připojovací podmínky ČEZU, nic neříkají co?
Vít Rotrekl:
Ano je. Z pohledu distributora.
Proč? Zeptejete se distributora.
Chtěl bych vidět Al vodič co je x let připojen v elektroměru, jak není poškozený...
Je sice pravdou, že při snížení hodnoty hl. jisitče nechtějí revizní zprávu (Eon), ale osobně bych při výměnně, vyměnil i ty Al vodiče. V práci a materiálu na víc, to bude dělat tak 25 korun.
Citace: Roger 29.03.2015, 14:46
Problem je, ze pri D02 rocne preplaci spotrebitel nejakych >700,- Kc a pri vyssich sazbach jeste daleko vice... Takze za tech 10 let minimalne 8000,- Kc
A na to jste přišel jak? Vy víte jaká je v onom objektu spotřeba? Já tedy nevím.
Roger:
Pokud to problem opravdu JE, pak pravdepodobne byl jiz vodic (jistic-elmer) vymen technikem CEZu pri periodicke vymene elektromeru.
Technické podmínky připojení ČEZ Distribuce,a.s.:
www.cezdistrib uce.cz/cs/technicke-informace/pripojovaci-podminky.html
www.cezdistrib uce.cz/edee/content/file-other/distribuce/technicke-informace/cezdistribuce_pripojovacipodminky_20110401_web.pdf
Technické podmínky připojení E.ON Distribuce,a.s.:
www.eon-distribuce.cz/file/cs/electricity/regulations/EON-zapojeni_mericich_souprav.pdf
Technické podmínky připojení PRE distribuce,a.s.:
www.predistrib uce.cz/distribuce/distribucni-sit/technicke-informace/technicke-podminky-pripojeni--obchodni-mereni.html
_____
OT: Dival jsem se do rozvadece v bytovem dome a vsechny hlavni cerne jistice jsou vymeneny za Moeler, urcite si je nevymenovali vlastnici, takze i CEZ asi vymenuje lidem tyto "nezbytne" soucastky... Asi meli strach, aby nekdo nebral vice Amp.?
Roger:
Citace: Vít Rotrekl 29.03.2015, 14:53
Je sice pravdou, že při snížení hodnoty hl. jisitče nechtějí revizní zprávu (Eon), ale osobně bych při výměnně, vyměnil i ty Al vodiče. V práci a materiálu na víc, to bude dělat tak 25 korun.
A na to jste přišel jak? Vy víte jaká je v onom objektu spotřeba? Já tedy nevím.
25,- korun? Lidova cena, pak neni o cem diskutovat :) ja videl vcera v rozvadeci cerny Cu vodic poskozena izolace... Pro zajimavost... HORSI jak 60 leta instalace Al ve stejnem objektu !
Ad cena 8000: pane VR, hovorim o cenach za vyhrazeny prikon (v sazbach Dxxd) a te se SPOTREBA nikterak netyka, jde o fixni platbu "za jistic" a rozdil za 3x25A a 1x25A je cca takovy, jaky jsem uvedl, i kdybyste mel spotrebu za 10 let = 0,00 MWh...
Ztraty na rozvodu neuvazuji, protoze 3F ma po baraku beztak rozvedeny v mnoha vetvich, takze zadne ztraty navic jiz nevzniknou... Tedy kdyz predimenzujete i ten Cu od hodin k rozvodnici. Ten jste take kalkuloval do ceny 25,- Kc?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana