Jak instalovat spínací hodiny na nízkou sazbu do malého rozvaděče v paneláku?

<< < (2/3) > >>

Pavel Horský:
Citace: Václav Třetí  03.03.2015, 23:24

Elektroměry s integrovaným HDO existují, ovšem ČEZ je z nějakých mně nepochopitelný ch důvodů nepoužívá. 

Jednoduché. Manager nákupu ČEZ nepřemýšlel a narval sklady digitály bez integrovaného HDO. A nebo že by............ .........  ale ne,  úplatky se u nás přece neberou, to je hloupá myšlenka.

ACEOF ACES:
Viděl jsem to udělané takto,
vedle stávajícího rozvaděče s elektroměry, na chodbě panelového domu, se přidal a připojil menší rozvaděč, připravený na osazení HDO tak, aby to odpovídalo připojovacím podmínkám distributora (umístění, rozměry, zavírání, štítek, zapojení, popisy, označení atd.).
Po splnění a vyřízení všech náležitostí přišel pracovník distributora, který zkontroloval zda jsou dodržené připojovací podmínky a vyměnil ve stávajícím rozvaděči jednosazbový elektroměr pro příslušný byt za dvousazbový elektroměr a vedle do toho menšího přidaného rozvaděče osadil HDO pro tento dvousazbový elektroměr.
Ale i u stejného distributora, ale v rajónu jiného technika to už může být jinak.

Důvodem byl bojler v bytě na ohřev teplé vody, bylo to podstatně levnější než teplá voda z centrálního výměníku na to, aby se ta investice vyplatila.

Jan Franěk:
Citace: ACEOF ACES  04.03.2015, 09:18

Viděl jsem to udělané takto,
vedle stávajícího rozvaděče s elektroměry, na chodbě panelového domu, se přidal a připojil menší rozvaděč, připravený na osazení HDO tak, aby to odpovídalo připojovacím podmínkám distributora (umístění, rozměry, zavírání, štítek, zapojení, popisy, označení

Dle dotazu jsem pochopil, že s tímto, nebo podobným řešením ostatní  nájemníci, tak nějak nesouhlasí. Vemte si, že provedete rokonstrukci, vymalujete a někdo by vám tam měl pověsit do chodby podobnou hrůzu. Taky to nemám rád, ale občas se to potká, třeba v panelácích.

Zeptal bych se nejdřív, jestli je k tomu zřízení NT sazby, opravdu nějaký důvod a jestli se mi ta investice a starosti okolo, opravdu vyplatí.

Pavel Horský:
To ACEOF ACES:
Připojovací podmínky ČEZ, čl. 8.1, poslední věta v odstavci...... ......

"Ovládání sazby elektroměru a stykače spínacím prvkem, který je v jiném rozvaděči než elektroměr, je nepřípustné".

Jinými slovy - HDO + elektroměr musí být vždy ve společném rozvaděči

Pracovník ČEZu tedy zkontroloval dodržení připojovacích podmínek nějak podivně a zjevně pochybil.

Jiří Schwarz:
Citace: Pavel Horský  04.03.2015, 10:08

...
"Ovládání sazby elektroměru a stykače spínacím prvkem, který je v jiném rozvaděči než elektroměr, je nepřípustné".

Jinými slovy - HDO + elektroměr musí být vždy ve společném rozvaděči
...

Nejen ČEZ, ale i ostatní dodavatelé energie se snaží bránit se pokusům nebo minimalizovat pokusy o černé odběry nebo nějaké švindlování tarifů...
Uvedená podmínka do toho také zapadá.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana