Jak instalovat spínací hodiny na nízkou sazbu do malého rozvaděče v paneláku?
Václav Třetí:
Jediné schůdné řešení - vedle současného rozvaděče s elměry se osadí nový rozvaděč vyzbrojený podle připojovacích podmínek místně příslušného distributora pro dvojtarif a odběrné místo se do něj přemístí.
V původním rozvaděči zůstane volné místo po elměru a to je třeba upravit tak, aby nemohlo být použito k černému odběru. Technik distributora s takovou úpravou nemůže mít nějaký zásadní problém.
Jiná otázka je, co na to vlastník objektu nebo popř. spoluvlastníci bytů.
Tímto způsobem se běžně upravují rozvaděče v panelových domech v případě, že se do některých bytů mění přípojka na třífázovou, pokud majitelé chtějí celoelektrický sporák místo plynového.
ACEOF ACES:
Aby nedošlo k omylu to není moje práce.
Přidaný rozvaděč pro HDO vyrobila a vystrojila firma vyrábějící rozvaděče tak, aby splňoval připojovací podmínky a další náležitosti. Zapojení provedl revizní technik. Výměnu elektroměru a osazení HDO provedl pracovník distributora.
Praxe nemusí být vždy stejná, jak jsem napsal:
Citace: ACEOF ACES 04.03.2015, 09:18
Viděl jsem to udělané takto,
vedle stávajícího rozvaděče s elektroměry, na chodbě panelového domu, se přidal a připojil menší rozvaděč, připravený na osazení HDO tak, aby to odpovídalo připojovacím podmínkám distributora (umístění, rozměry, zavírání, štítek, zapojení, popisy, označení atd.).
Po splnění a vyřízení všech náležitostí přišel pracovník distributora, který zkontroloval zda jsou dodržené připojovací podmínky a vyměnil ve stávajícím rozvaděči jednosazbový elektroměr pro příslušný byt za dvousazbový elektroměr a vedle do toho menšího přidaného rozvaděče osadil HDO pro tento dvousazbový elektroměr.
Ale i u stejného distributora, ale v rajónu jiného technika to už může být jinak.
...
Vím také o tom, když se jednofázová přípojka pro byt v panelovém domě měnila na třífázovou způsobem tak, jak to popsal Václav Třetí.
Citace: Václav Třetí 06.03.2015, 06:37
Jediné schůdné řešení - vedle současného rozvaděče s elměry se osadí nový rozvaděč vyzbrojený podle připojovacích podmínek místně příslušného distributora pro dvojtarif a odběrné místo se do něj přemístí.
V původním rozvaděči zůstane volné místo po elměru a to je třeba upravit tak, aby nemohlo být použito k černému odběru. Technik distributora s takovou úpravou nemůže mít nějaký zásadní problém.
Jiná otázka je, co na to vlastník objektu nebo popř. spoluvlastníci bytů.
Tímto způsobem se běžně upravují rozvaděče v panelových domech v případě, že se do některých bytů mění přípojka na třífázovou, pokud majitelé chtějí celoelektrický sporák místo plynového.
František Šohajda:
Citace
Existuje nějaké jiné řešení, nebo opora v legislativě, která by dokázala zkrotit byrokratické zneužívání monopolu ČEZu v takovýchto případech?
Není a si ani hned tak nebude!! ;D ;D
Lukáš Rotrekl:
Citace: Václav Třetí 06.03.2015, 06:37
A je netřeba nezapomenout na takové nepodstatné záležitosti jako je např. požářární odolnost rozvaděče, vzhledem k tomu, že chodba paneláku může být chráněnou únikovou cestou....
Ale přiznám se, že by mě zajímal důvod k tomuto provedení a legislativa kolem. Vzhledem k tomu, že v bytě pod námi sousedka víceméně nebydlí, jednu dobu jsem uvažoval o instalaci topných fólií pod plovoucí podlahu. (Hlavně dokud bylo nejmenší dítko malý).. Pak jsem od toho upustil.
Navigace
[0] Index zpráv
[*] Předchozí strana