Jaká je závada na hlubinném čerpadle když je ponořené tak nečerpá?

<< < (2/3) > >>

Oldřich Feldmann:
Citace: Jiří Schwarz  16.02.2015, 08:25

Byla vadná? Tak tam asi bude nějaký důvod proč se to stalo. Každým pokusem to čerpadlo můžete dál a dál ničit.
Motor bez mechanického zatížení se rozběhne když něco nebude úplně v pořádku, při malém zatížení (ponoření do vody) už na to nemusí mít sílu, ale stojící motor odebírá proud, který jej poměrně rychle ohřeje tak, že by mohlo dojít k poškození.
To není na "pokusy",  to je na servis.

Byla vadná? Tak tam asi bude nějaký důvod proč se to stalo. Každým pokusem to čerpadlo můžete dál a dál ničit.
Motor bez mechanického zatížení se rozběhne když něco nebude úplně v pořádku, při malém zatížení (ponoření do vody) už na to nemusí mít sílu, ale stojící motor odebírá proud, který jej poměrně rychle ohřeje tak, že by mohlo dojít k poškození.

dík v rozváděcí skříňce byla vadná tepelná pojistka.odešl o původní čerpadlo,které jsem měl ve studni 15 roků.Nahradil jsem ho stejným čerpadlem s tím že jsem vyměnil startovací kondenzátor a tepelnou pojistku jsem vyřadil překlenováním,protože zatím nemám novou.Čerpadlo  je Turbinel 4" 1120 W 5,35 A.Pokusy s čerpadlem nedělám,jen jsem ho vyzkoušel bez vody vteřinu abych zjistil směr otáčení.Při ponoru jen chvíli.Původní čerpadlo bylo bez problému s výtlakem 55 metrů a nebyly nejmenší problémy.

Jiří Schwarz:
Citace: Oldřich Feldmann  16.02.2015, 08:52

Zapojení je podle schéma,které je dodáno s čerpadlem.Fáze -vypínač/tepelná pojistka/-motor.Nulák kondenzátor/dva vývody/-motor.Zem.

Schéma by nebylo?
Ten popis se mi zdá divný.

jaraka:

a co zapojení plováku?

Ivan Polínek:
Vypadá to na špatné zapojení. Pokud nemáte návod na zapojení, změřte odpory dvou vinutí a zapojte motor s rozběhovým kondenzátorem dle přiloženého obrázku.

Kastner Lubomír:
Páni kolegové. nepochopím, jak můžete uvádět nějaké konkrétní návody na zapojení, když zatím ani nevíte - nevíme co je to za čerpadlo. Tazatel nedodal ani štítek ani typ prostě nic. A pokud vyřadil tepelnou (snad tepelnou) pojistku pak zřejmě dělal zásah uvnitř čerpadla. A víme jaký je nyní např. izolační odpor? Nemá tam třeba svody vlivem vlhkosti. Už jsme to napsal v mém předcházejícím příspěvku - těžko radit konkrétně, když nic konkrétního nevíme. Takhle tazatele jen matete a děláte mu v tom zmatky.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana