Jaká je závada na hlubinném čerpadle když je ponořené tak nečerpá?
Oldřich Feldmann:
Zapojil jsem ponorné čerpadlo dle vašeho návodu, čerpadlo se bez problému rozběhlo na povrchu bez zatížení.
Pokud ho ponořím do vody tak nejede.
Čerpadlo jsem delší dobu skladoval ve sklepě, kde je stálá teplota.
Po ponoření do vody pojistky nevypnou, ale čerpadlo nejede, jako by nemělo sílu se roztočit.
Vyměnil jsem rozběhový kondenzátor a tepelnou pojistku jsem vyřadil a spojil bez ní na krátko.
Zatím nemám novou.
Kde může být závada?
Jedná se o nové hlubinné čerpadlo.
Jiří Schwarz:
Citace: Oldřich Feldmann 15.02.2015, 11:43
...
Vyměnil jsem ... tepelnou pojistku jsem vyřadil a spojil bez ní na krátko.
...
Byla vadná? Tak tam asi bude nějaký důvod proč se to stalo. Každým pokusem to čerpadlo můžete dál a dál ničit.
Motor bez mechanického zatížení se rozběhne když něco nebude úplně v pořádku, při malém zatížení (ponoření do vody) už na to nemusí mít sílu, ale stojící motor odebírá proud, který jej poměrně rychle ohřeje tak, že by mohlo dojít k poškození.
To není na "pokusy", to je na servis.
Kastner Lubomír:
Tam může být závada elektrická nebo mechanická. Točí se motor ponořený do vody? Není třeba poškozena spojka mezi motorem a čerpadlem? Kolik to odebírá proud? A jaké je to vlastně čerpadlo? Těžko korektně odpovídat, pokud otázka nemá dostatek konkrétní podobu.
Kastner Lubomír:
A je vůbec správně zapojeno, když jste si to zapojoval sám??
Oldřich Feldmann:
Citace: Kastner Lubomír 16.02.2015, 08:40
A je vůbec správně zapojeno, když jste si to zapojoval sám??
Zapojení je podle schéma,které je dodáno s čerpadlem.Fáze -vypínač/tepelná pojistka/-motor.Nulák kondenzátor/dva vývody/-motor.Zem.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana