GES: Přepěťové ochrany pro vf koaxiální kabely

<< < (2/5) > >>

Lukáš Rotrekl:
Mě osobně navíc tento způsob prezentace (bez potřebných dat) dostatečně motivuje k tomu, abych zboží koupil tam kde k němu mám úplné informace, i když bude o něco dražší...

Jiří Schwarz:
Přepěťovka je něco úplně jiného než žárovka, odpůrek nebo AA baterie.

U některých produktů na to jdu přesně obráceně - tedy nehledám u konkrétního prodejce co nabízí a jestli by se mi to náhodou nehodilo, ale začnu tím, co to má umět, co chci řešit, pak se pokusím to napasovat na nějaký konkrétní výrobek a až ve finále, když vím, co potřebuji, hledám, kde to koupit.
A když to má někdo v okolí, je to bez "poštovného",  v prodejně, před kterou se dá "zaparkovat",  tak neřeším, jestli je v barvách fialové, nebo pod velkým slonem...

Milan Hudec:
Nějak mě tam nehraje údaj 2,5kA, není to na blesk målo?

Jan Bocek:
Citace: Milan Hudec  08.02.2015, 15:07

Nějak mě tam nehraje údaj 2,5kA, není to na blesk målo?

Určitě málo, ale KPO -  koaxiální přepěťová ochrana neslouží k ochraně před bleskem.
Slouží k ochraně před přepětím a to může vznikat při různých atmosferických vlivech.

Takové KPO mám na koaxu těsně před různými přijímači. Zvláště je to nutné u drátových antén, kde nakmitané napětí může být tak velké, že "odrovná" vstup přijímače i přesto, že tam nějaká ochrana je. Ale také je důležitá "vysokofrekvenč ní zem přivedená na KPO" ,  jinak to moc nefunguje.

Ale k tématu a otázce.
Pokud by Vladimír Brok jako výrobce vystavené KPO od Gesu neuvedl svoji adresu webu, tak ze stránky GES není žádný katalogový list výrobce ani odkaz na jeho skvělé stránky. Stojí za to navštívit tyto stránky, kde je pojednáno trochu více než jen o EMC a o přepětí .

Díky této diskusi jsem se zase dověděl něco více o přepěťovkách.. ...

Milan Hudec:
On může být výrobek s označením třídy 1 nazván přepěťovou ochranou, a nikoli svodičem bleskových proudů?
Navíc oněch 2,5kV musí při zkoušce D přežít dvakrát.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana