Jak postupovat při přístavbě do které zasahuje střešník?

<< < (2/8) > >>

Vaňková:
Citace: František Šohajda  22.01.2015, 13:25

Co jsem v poslední době dělal, tak střešník přemístí ditributor (většinou na své náklady)
od projektu až po realizaci a následné zapravení....
Pokud měníte velikost RD ! Co jsem se pak ptal majitelů, neplatili NIC!

Jediné co musíte ,  si napsat žádost o přemístění a to v předstihu cca 4-5 měsíců.
(Na předtištěném formuláři)

To je v protikladu k tomu, co jsme zjišťovali a i zde četli v mnoha odpovědích. Spíš se distributor velmi vyhýbá jakékoli své finanční zátěži. Otázka taky je, zda "měníme velikost RD". Přizvedáme plochou střechu, zastavěná plocha zůstává stejná. Žádostí o přemístění myslíte žádost o přeložku?

Vaňková:
Citace: Jirka Š. Svejkovský  21.01.2015, 07:48

Projektant, kterému projekt zadáte musí být schopný vyřešit všechny profese (třeba subdodávkou). Měl by být schopen pomoci vyřešit i organizační věci. Pokud to neumí, zadejte práci někomu jinému.

Víte, v původním dotazu jsem nezmínila, že nám jde i o finance. Já taky pro našeho klienta zajistím jakoukoli subdodávku (v rámci souvisejících profesí),  ale nechám si to zaplatit, pokud to není gró naší činnosti. Levněji by mu to asi vyšlo bez nás jakožto prostředníka, napřímo s podzhotovitele m. Takže spíš jsme dotaz mysleli tak, zda lze vhodně skloubit ty profese projektant/elektroprojektant, abychom zbytečně nepřepláceli, a taky aby nenavrhl to provní jediné řešení, ale to řešení neúčelnější a efektivní i pro naši peněženku. Takže tak jednoduché najít projektanta, navíc mimo Prahu, asi nebude. Vy děláte projekty obecně? A působíte v celých severních Čechách?

Robert_Palm:
Foto zatím stačí. Během večera zde bude návod.  (norm)

Jiří_Hrubý:
Záměr zavčasu oznamte DS. Pak s technikem na místě proberte další postup. Stejně bude nejprve nutná izolace linky a až bude na objektu možné osadit nový opěrný bod - pravděpodobně konzoli, dojde k přeložce.
Další věc je, zda se nedají ukončit vodiče na předcházejícíc h bodech a pole přes váš pozemek nahradit AESem (izolované vedení, méně náročné na prostor).
Dá se dělat leccos, i obejít objekt přes dvě konzole na rozích, k čemuž je nutné naspojkovat vodiče, ale v 90% případů co jsem realizoval, šly náklady na vrub žadatele.
Nižší náklady byly většinou v případech, kdy přeložkou došlo k vylepšení parametrů sítě.
Poslední možností je sloup. Když bude na vašem pozemku, není to moc složité. Máte dům čistý, ale zase sloup před domem. To je na uvážení.

František Šohajda:
Citace: Vaňková  22.01.2015, 14:03

To je v protikladu k tomu, co jsme zjišťovali a i zde četli v mnoha odpovědích. Spíš se distributor velmi vyhýbá jakékoli své finanční zátěži. Otázka taky je, zda "měníme velikost RD". Přizvedáme plochou střechu, zastavěná plocha zůstává stejná. Žádostí o přemístění myslíte žádost o přeložku?

Nevím co máte za distributora ?  Já jen co vím z praxe....Jak se to dělá a platí.
E ON.
Nemíním nikoho přesvědčovat!

Třeba EON začíná vkládat všechnu venkovní instalace vesnic do země !
A to je prosím pálka, několik milionů na jednu ulici vesnice!!(výkopy,průtlaky a pod.)
Majitelé neplatí ani kačku, naopak distributor platí za umístění PRIS na pozemcích lidí!
Peníze jsou a mají jich dost!

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana