Postačí 3x16A pro plně elektrifikovaný byt?
Zdeněk Friedrich:
Citace: Vít Rotrekl 09.01.2015, 15:35
Já nevím jak jinde, ale my toto zajišťujeme naprosto samozřejmě. Jen od zákazníka necháme podepsat, to co musí podepsat on o vše ostatní se postaráme.
To je jeden z rozdílů mezi patlaly a solidními firmami.
Přesně tak. :)
Tondys:
Pokud by paní potřebovala jistič na více A, nebo někdo jiný z uživatelů, nepochybuji o tom, že to solidní firma zajistí.
Nicméně tato práce spotřebuje nějaký čas a uživatel si to může doma večer při kávičce u PC naklikat sám a sám pak podepsat smlouvy na zvýšení příkonu. A to zdarma tu organizační činnost.
Milan Hudec:
Citace: Jan Palička 09.01.2015, 12:40
Tedy neberte to zle, jen se ptám: taháte tedy pro sporáky 5x6, nebo vedle běžné 5x4, případně 5x2,5 ještě zvláštní ochranný vodič?
Tak nějak standardně doporučuji 5x4 a CYA10, tyhle potvory mají mnohdy unikající proud poměrně významný a některé jsou vybaveny i solo zemní svorkou.
Lukáš Rotrekl:
Solidní firma nejede na krev a 20 minut na vyplnění formuláře se zákazníkem v rámci jiného jednání nebo řešení se vždy najde.... Konkrétně to dělám i tak, že s E.onem (Čezem, ...) komunikuji za zákazníka, zákazník mě jen podepíše žádosti a případně vypíše svoje kontaktní údaje... Samozřejmě, že toto musí být znát v ceně, jako i spousta jiných věcí. Ale že bych stál o zákazníka, který se začne pitvat v tom, jestli mám toto v ceně, a když si to vypíše sám, že to bude určitě levnější, se zrovna říct nedá.....
Ale to jsme lehce offtopic.....
Kastner Lubomír:
Citace: Milan Hudec 09.01.2015, 16:30
Tak nějak standardně doporučuji 5x4 a CYA10, tyhle potvory mají mnohdy unikající proud poměrně významný a některé jsou vybaveny i solo zemní svorkou.
Ano, přesně tak. jde přesně o unikající proudy a s tím spojená rizika, ale nejen o ně. Bohužel ale většina elektrikářů nebo rádoby elektrikářů má stále zažité nějaké staré předpisy, ale aby se seznamovali s novými požadavky a předpisy výrobců, na to jsou moc líní a nebo je to pod jejich důstojnost či vzdělanost. A platí i to co jsem napsal minule. Od podobných elektrikářů rychle pryč a hodně daleko. Protože to pak nejsou elektrikáři, ale jen amatérští bastlíři.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana