Postačí 3x16A pro plně elektrifikovaný byt?
Petr M:
Citace: Kastner Lubomír 09.01.2015, 12:06
Pane M. Vy jste elektrikář? Tedy pokud ano, nechtěl bych pracovat se zařízením na kterém jste dělal. Vy počítáte jen Ampery a výkon. Zajímá vás vůbec třeba průřez ochranného vodiče?
To by právě měl být předmět té kontroly. Revizák na místě musí říct, co a jak upravit. Když má tazatelka problém poznat sporákovky a počet fází jističe, nemá tady cenu řešit ještě průřezy. Jenom jsem konstatoval, že hlavní jistič vyhoví (tzn. není potřeba navyšovat paušální platby), o vodičích v bytě jsem přece nic nepsal.
A jenom tak mimochodem, pokud výrobce desky napíše, že postačuje 5x2,5 nebo 5x4, není to víc než norma?
A taková indukční deska, která je nahoře skleněná, zabudovaná v izolační desce a přístup k ní zdola je nemožný kvůli troubě, se trošku liší od elektromotoru v plechové bedně, na kterou si může každý sáhnout... Vlastní uzemněný dolní kryt tam spíš funguje jako stínění a přístup k tomuto krytu většinou při zabudování trouby hravě splní podmínky IP4x, vlhkost zase může řešit doplňková ochrana.
Navíc je to konstrukčně na 90% sestava dvou 4kW 1f spotřebičů v jedné bedně, s oddělenýma deskama elektroniky pro každou fázi a jednou společnou ovládací deskou...
David Hruda:
Citace: zdenek svestka 09.01.2015, 12:47
+nezapomente ze navyseni jistice o kazdou Amperu 500kc :'(
Proč, když je tam 3x25A?
Citace: zdenek svestka 09.01.2015, 02:35
budu se zdokonalovat v cestine ale mam nemecky notebok s anglickou klavesnici bez cestiny proto tak pisu...
Nějak vám ta klávesnice blbne.
Citace: zdenek svestka 09.01.2015, 12:47
Vazena pani toto je pouze na vymnenu kompletne cele elektroinstala ce a samozrejmne privod od elektromeru do bytove rozvodnice take. Nebude to mala investice,proto by jste mnela urcite konzultovat vymnenu s profesni firmou,ktera vam udela projekt,revizni zpravu,a samozrejmne kalkulaci+nezapomente ze navyseni jistice o kazdou Amperu 500kc :'(
Tondys:
Citace: Roman Šafránek 08.01.2015, 20:10
Proč tady plácáte nesmysly?
Pane Romane, nebylo by vhodnější napsat například: Pane, mýlíte se, paní má jističe 3 x 25 A. Zkuste porovnat s výrokem - Plácáte nesmysly.
Myslím, že do kvalifikace patří i takt.
Tondys:
Citace: Zdeněk Friedrich 09.01.2015, 12:30
Až si nebudu vědět rady, určitě se na něho "s důvěrou" obrátím :D
Zdeňku, příspěvek jsem uvedl pro paní, že nejsem odborník. V okamžiku, kdy jsem to psal, nebylo evidentní (nebo jsem si nevšimnul), že má 3 x 25 A. Můžete mi napsat, co v mém příspěvku, který se týkal organizačního zajištění a jednání s dodavatelem elektrické energie na navýšení jističe, nesedí? Přesně takto jsem to zajišťoval úspěšně v roce 2014 a myslíte, že tato informace by nebyla pro paní přínosem, kdyby potřebovala výměnu jističe? Myslíte, že by jí toto zajišťoval elektrikář?
Nicméně jsem v jednom příspěvku uvedl, že jsem laik a přímo hltám vaše názory, ktré jsou pro mne přínosem.
Vít Rotrekl:
Citace: Tondys 09.01.2015, 15:11
Myslíte, že by jí toto zajišťoval elektrikář?
Já nevím jak jinde, ale my toto zajišťujeme naprosto samozřejmě. Jen od zákazníka necháme podepsat, to co musí podepsat on o vše ostatní se postaráme.
To je jeden z rozdílů mezi patlaly a solidními firmami.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana