Může být v elektroměrném rozvaděči proudový chránič?
Václav Kalina DC:
A jak řešíte přepěťovky třídy B, pokud je elektroměrový rozvaděč umístěn na obvodové zdi objektu. V připojovacích podmínkách to ČEZ před elektroměrem zakazuje a jiné umístění z hlediska funkce a vedení vodičů pokud je přívod do elektroměrovéh o rozvaděče ze spodu není možný ? Ptám se proto, že bych něco podobného rád u sebe a vymístit elektroměr rozhodně nehodlám.
Jan Franěk:
Jen pro ujasnění. První ani druhé ne, od distributora, vás nesmí odradit. ;) ;) ;)
A toto by nepomohlo?
http://elektrika.tv/video/2014/140411_amper14_dehn_hajek_o_svodici_v_pripojkovych_skrinich.mp4/?searchterm=h%C3%A1jek
Zdenek Hejčl:
Takže poslední zkušemost s ČEZ:
- přepěťovky v elektroměrovém rozvaděči nezakazuje
- po domluvě s nimi jsou v oddělené zaplombované neměřené části před elektroměrem přepětovky Dehn od Honzy Hájka.
Ano uháněli mě ať je dám jinam, třeba nahoru rozvaděče, ale tím bych absolutně degradoval tuto ochranu. Přívod ze spodu rozvaděče a vývody nahoře a celkem 5 elektroměrů a jedno HDO.
Vlastně potom bych musel osadit pro každý vývod samostatné přepěťovky a tahat vodič PE přes celý rozvaděč... (zle)
Zdeněk Friedrich:
Citace: Jan Franěk 07.01.2015, 09:01
Jen pro ujasnění. První ani druhé ne, od distributora, vás nesmí odradit. ;) ;) ;)
A toto by nepomohlo?
http://elektrika.tv/video/2014/140411_amper14_dehn_hajek_o_svodici_v_pripojkovych_skrinich.mp4/?searchterm=h%C3%A1jek
Shlédl jsem to několikrát, ale stále mi uniká funkce nožovek v měřené části za jističem před elměrem, je mi jasné, že by to bylo bezva na přívodu do ER v SR, která je většinou několik metrů, až desítek m od ER, ale pochybuji, že by ČEZ ve svém zařízení obětoval 1 sadu pojistkových spodků na DEHNBLOCK.
Vít Rotrekl:
V SR (myslíte přípojkovou skříň) kdyby byla někde v oplocení, by byly na prd, když je třeba je osadit na hranici zón. Toto řešení si myslím je dělané, na to, kdy je SP na fasádě domu (připojená ze sloupu vzduchem) a ER je pár metrů od SP.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana