Může být v elektroměrném rozvaděči proudový chránič?

(1/3) > >>

josef trunecky:
Řešil jsem instalaci do roubenky a nakonec to dopadlo jinak ale chvíli se uvažovalo že domovní rozvaděč bude na dřevě.
Tedy nutnost proudového chrániče a ten by mohl být jedině v elektroměrném rozvaděči.
Když jsem jen tak sondoval v jedné prodejně elektromateriá lu, bylo mi řečeno že proudový chránič/jistič do elektroměrného rozvaděče dát nelze.
V připojovacích podmínkách ČEZ jsem nic takového nenašel.
A zatím to vědět nutně nepotřebuji ale člověk se stále učí a proto se ptám jestli s tím má někdo zkušenosti?

Jan Franěk:
Nejde o standardní řešení. Ale proč se ptáte zde, když podmínky určuje váš místní distributor, tedy ČEZ. Neměl by jste tento dotaz směřovat spíše tímto směrem? Vím, že v některých případech svolí i k řešení, které se v připojovacích podmínkách nenajde.

Ale jsou i jiné možnosti, jak si s tím poradit v případech, kdy u distributora neuspějete. Již několikrát jsem to použil.

Radim Strycharski:
Citace: josef trunecky  06.01.2015, 20:16

Když jsem jen tak sondoval v jedné prodejně elektromateriá lu, bylo mi řečeno že proudový chránič/jistič do elektroměrného rozvaděče dát nelze.
V připojovacích podmínkách ČEZ jsem nic takového nenašel.

Je třeba číst připojovací podmínky pozorně. Jsou uvedena zařízení, která mohou být umístěna v části určené pro měřicí zařízení. V jiné části elektroměrovéh o rozvaděče tedy proudový chránič umístit lze.

Vít Rotrekl:
Npriklad pokud je zarizeni provozovano jako sit TT tam byt dokonce musi(nejsem si na 100% jisty). Jen ted nevim jestli jde v ER rozvadeci udelat prechod ze site TN na TT, protoze distribucni sit provozovana jako TT uz asi bude docela rarita.

Jan Franěk:
Citace: Radim Strycharski  06.01.2015, 22:07

V jiné části elektroměrovéh o rozvaděče tedy proudový chránič umístit lze.

Ano. Právě proto v těchto případech, pomůže rozvaděč z obrázku. V jedné části je elektroměr a hlavní jistič pod plombou a v dalších částech už mohu namontojat chránič, nebo dokonce jističe pro byt, či dům.
Většinou to provedu tak, že hlavní jistič je dola pod elektroměrem a chránič, nebo jističe, jsou nad ním. Nikdy s tím nebyl problém, ani ze strany distributora. Až najdu uložené foto, tak ho sem vložím.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana