Čím zkrátit dobu blinkutí u směrových světel u automobilu?

<< < (2/3) > >>

Lévy:
Ako elektronik som ešte porozmýšľal a napadlo ma ako to blikátko prisposobiť aby sa to chovalo podľa vášho priania. Mám to naškicované na papieriku. Museli by ste ale na tú doštičku doplniť malú sieť 4 diod vhodne zapojených k tomu integráču a medzi tie LED čo sú na tej doštičke. Ten integráč je vlastne 2x 4-bitový posuvný register. Nemám v tejto chvíli poruke kresliaci program, aby som vám to nakreslil tu na tejto diskusnej stránke. Musel by ste sa ale podívať na ten plošáčik ,  na ktorý pin vedie 1.LED čo sa má rozsvietiť. Ten integráč má totiž 2 rovnocenné 4-bitové posuvné registre a je na výrobcovi toho blikátka jako ten obvod zapojil.
Ale i tak by sa ešte muselo vyriešiť napájanie. Myslím že táto úloha je nad vaše možnosti samostatne to zvládnuť

Tomáš Kurel:
tak napájení zajistí jednoduše stabilizátorem 7809, nebo něco podobného, rychlost bliků je nastavitelná pomocí potenciometru, výstupní ledky musí taky přizpůsobit na těch 9v a je to. myslím, že není toho moc k přepojování. obvod 555 je na tento problém dostatečně chytrý, ale zajímal by mě názor pana leva, jak to myslel. alespoň na papír 

Jiří_Hrubý:
http://www.dx.com/cs/p/12-led-6w-white-day-running-light-warning-light-dc-12v-pair-132201?tc=CZK&gclid=CIOxuIyzyMICFSYTwwodSHsALQ#.VI8DJMn-6t8

Jirka Š. Svejkovský:
Napadá mě, že by bylo bezpečnější, kdyby blinkr neblinkal skalárně (blik, blik),  ale vektorově (doleva, doleva).

Jiří Kubík:
Doufám že to bude splňovat - (viz.příl).

A bude na tom homologační značka.

PS - Já myslel, že jsme tady u odborníků...

:)

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana