Čím zkrátit dobu blinkutí u směrových světel u automobilu?

(1/3) > >>

Jirka1924:

Potřeboval bych poradit ohledně spínání blinkrů u koncových světel na návěsu.
Jde o tři navzájem propojená LED světla.
Potřebujeme aby při blikání se rozsvítilo první, potom druhé a pak teprve třetí.
Ale všechny tři se vlastně vešly do jednoho bliknutí, tzn. do cca jedné vteřiny. Představoval bych si to tedy asi nějak následovně :

- první světlo bliká standartně podle přerušovače
- druhé světlo blikne podle prvního ale třeba o 0,25s později
- třetí světlo blikne o 0,25s později než světlo druhé, tj. o 0,5s později než světlo první

Jde o to aby se v jednom bliknutì zapojily všechny tři světla ale postupně jako to mají např. některé nové vozy Audi.

Napětí je 24V jako u standardních náklaďáků.

Špatně se mi to vysvětluje, ale věřím že zdejší odborníci mě pochopí.

Co teoreticky přidat vždy do světla č. 2 a č. 3?

Jirka Š. Svejkovský:
Určitě vám někdo poradí.

Otázka je, jaké pochopení pro takový tuning budou mít dopravní policisté.

Tomáš Kurel:
použil bych třeba něco podobného jako je toto běžící světlo http://www.gme.cz/bezici-svetlo-s-led-mk107-p766-359 s tím, že se buď musí upravit napájecí napětí a napětí spojené s tímto obvodem a nebo se pokusit sehnat běžící světlo na 24V. následně bych zapojil jen potřebný počet světel, třeba na přeskáčku, aby se zvětšil interval mezi jednotlivými bliky, poslední dvě světla bych nezapojil vůbec a tím by se mi vytvořil interval mezi prvním a třetím blikem.   

Lévy:
No, rada p. Kurela poskytuje inšpiráciu. Ak v tejto chvíli neberieme v potaz otázku napájania, třeba si uvedomiť jako to bežiace svetlo funguje: Rozsvieti sa 1. LED. Po chvíľke táto zhasne a rozsvieti sa 2. LED. Po cvíľke i tá zhasne a rozsvieti sa...
Tade cesta asi nepovedie.
Obávam sa, že použiteľnú radu vám tu sotva-kto dá. Pokiaľ nie ste elektronik, sám si to asi nezostrojíte. A odborné rady jako pristúpiť k návrhu, by vám asi boli nanič...

Jirka Š. Svejkovský:
Citace: Lévy  15.12.2014, 14:42

Tade cesta asi nepovedie.

Alespoň je na tom odkaze malá nápověda (na desce vlevo dole). Není to ale můj šálek kávy, nechám to na jiných.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana