Co proměřit k určení závady u úhlové brusky?
Láďa Jawa:
Tak jsem to proměřil. Odpor mezi uhlíky je 8 při točení až 12 Ohm. Odpor statorových vinutí jsem nenaměřil žádný- znamená to že je vinutí statoru přerušené? ( mám jen obyčejný multimetr). Jednotlivé cívky kumutátoru mezi sebou mají 0,8 Ohm. U kondenzátoru jsem také nic nenaměřil.
PS: Nevím na co bych měl mít nějaké pitomé oprávnění, doma si snad mohu šťourat do čeho chci.
Láďa Jawa:
Takže je špatný stator- je zkratované vinutí. Takže se pokusím sehnat jiný stator. (poklona) vám za rady.
Jiří Novotný- Stryker:
PS: Nevím na co bych měl mít nějaké pitomé oprávnění, doma si snad mohu šťourat do čeho chci.
Je to již řadu let, zavzpomínám, stejný argument použil jeden mladík, co v lese našel jakýsi letecký granát. Nenapadlo ho nic lepšího, než ho v kočárkárně panelového domu začít rozřezávat pilkou.
Zkuste si typnout jak to dopadlo?
Žel bohu, vzal s sebou i 2 děcka co byly kdesi v blízkosti ve sklepě.
Jiří Schwarz:
Tak je to přerušené, nebo je tam zkratované vinutí?
Stator zpravidla neodchází jen tak sám od sebe, protože je z podstatně silnějšího drátu než rotor.
Pokud je přerušené jen jedno statorové vinutí, když se zapojí do série jen jedno a rotor (uhlíky), měl by se motor alespoň trochu točit na malé napětí (24V by mělo stačit na vyzkoušení, že má snahu)
Láďa Jawa:
Obě vinutí jsou zkratované.
Jiří Novotný- spravovat flexku a rozřezávat granát je tak trochu něco jinýho.
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana