Proč má motor pračky malý výkon?

(1/4) > >>

moto:

Dal jsem nový kondenzátor na motor v pračce ARDO TL600x a stále se nechce rozběhnout.
Když mu dám impuls ručně, tak se rozběhne, ale má hodně malou sílu, že ho zastaví přiložení prstů na řemenici.
Proměřil jsem pětikolíkovou svorkovnici a všude je nějaký odpor, na kostru zkrat není.
Můžete poradit co s tím?

Vítězslav Vaněk:
A co kontakty na programátoru které kondensátor připojují?

David Frýba:
Hřeje se vám motor pračky? Jaký měříte proud?Ideální by bylo odpojit ho z pračky a připojit ho k síti.

Jiří Schwarz:
On nějaký svod vinutí na kostru přes PE - PEN - N vytvoří nějaký závit do zkratu... S tím už jsem se setkal a to se dalo najít a naměřit.
Závit do zkratu jen ve vinutí se "doma" těžko změří a prokáže.

Jak se ta porucha ukázala? Čím to začalo, proč jste měnil kondenzátor?

moto:
  Na kontaktech u programátoru jsem si ničeho nevšiml.Motor se nehřál,pračka normálně fungovala,potom přestalo jít poslední ždímání,ale ještě praní šlo.Nakonec přestalo jít i to.Chtěl jsem ho připojit k síti,ale nevím kam připojit kondenzátor,jsou tam tři a dva kontakty v řadě.Mezi nimy jsou různé odpory vinutí.Když na svorkovnici ,při zapnutí pračky,měřím napětí,tak tam jde na dvě svorky 2x 220V a jednu70V.To asi bude špatně.Kondenz átor jsem měnil jen zkušebně,zdali to není tím.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana