Je hnědá a černá dobře zapojená na modrou a hnědou?
Pavel Horský:
Jak píše Milan, keramika je keramika.
Ale v případě lustru bych neviděl plastovou svorkovnici jako veliký problém. Dle mého soudu je to v pohodě.
Milan Hudec:
Citace: Jiří Novotný- Stryker 12.11.2014, 11:19
Odvod tepla, vhodnost pro Al vodiče, pro mne sázka na jistotu, pokud to jen trochu jde, tak drek plastovek měním za keramiku.
Kolik tam toho přebytečného tepla asi bude? Vážně myslíte, že tolik, že by až docházelo k tavení oné "čokolády" ? :o
No roztavených už jsem viděl dost, zvláště při kombinaci AL vodič ze stropu + slaněný bez dutinky do svítidla.
Jiří Novotný- Stryker:
No roztavených už jsem viděl dost, zvláště při kombinaci AL vodič ze stropu + slaněný bez dutinky do svítidla.
Já v obyčejném světle ještě né (ale je fakt, že se pozorováním čokolád neživím). NAvíc, pokud vzpomenu do již daleké minolosti, tak jsem sám použil mraky, nepamatuji problém!
No potom jste tedy objevil potenciálně nebzpečný výrobek na trhu.
Ta představa, že kvůli tomu např. vyhořím se mi vůbec nelíbí. Přece tam netoučou desítky ampér a nějaký ten ampérek přece svorka musí vydržet?
Jan Palička:
Citace: Milan Hudec 12.11.2014, 12:42
není to JENOM o tom Al vodiči? Tam chápu, nevěřim, že by někdo někdy dotahoval šroubky v čokoládách u stropu
nebo se to stalo i v mědi?
Zdeněk Mazač:
Bohužel nemohu najít foto lustru kde právě zásahem laika došlo k zahoření a právě od plastové čokolády v připojení. Samozřejmě dle vyjádření zákazníka s tím nic nedělal, do ničeho nezasahoval, žárovky měl předpisové.... ...netvrdím, že vždy to musí dopadnout zahořením, ale v tomto konkrétním případě by zřejmě keramická čokoláda zabránila škodě.
A dost mne na dotazu zarazilo, že tazatel nevěděl, jak má změřit vodiče, ale že věděl, že svítidlo je třídy II a nevšiml jsem si, že by k dotazu přiložil i foto lustru. Jen foto svorky a kousek odchozího kabelu? Co bylo na druhém konci?
Navigace
[0] Index zpráv
[#] Další strana
[*] Předchozí strana