Je hnědá a černá dobře zapojená na modrou a hnědou?

<< < (4/8) > >>

Milan Hudec:
Citace: Jiří Novotný- Stryker  12.11.2014, 08:30

Vyjadřovat se jen dle barev nejde, a nějak mě tam nesedí obyčejná čoko, pro tato zapojení je alespoň pro mne etalonem keramická svorka.

Vysvětlíte mi prosím důvod? V dnešní době neznám svítidlo, kdy by nebyla použita tato plastová (různého provedení).   :o

Odvod tepla, vhodnost pro Al vodiče, pro mne sázka na jistotu, pokud to jen trochu jde, tak drek plastovek měním za keramiku.

Vít Rotrekl:
Citace: Ludvík Kubík  12.11.2014, 08:49

To je dost nepravděpodobn é: Jinak ten černý ukazuje napětí v pořádku (zkoušečka plně svítí),  ale ten hnědý taky trochu zkoušečku rozsvítí.

Vy jste to měřil? Tak potom OK. To že fázovka svítí i na hnědém vodiči, klidně může naznačovat, že je to vodič N. Dokud to nezměřím zkoušečkou/měřákem tak si tím rozhodně nemůžu být jistý.

A určitě by to nebyl jediná instalace, kde je po hnědém vodiči posláno N. Ale tady bych to celkem i  očekával. Ze dvou undicií. 1) je to kabel CYKY 3x1,5, takže to nebude úplně moc stará instalace. 2) Proto, že je 3x, tak si nemyslím, že be ten kabel tam dával někdo jen tak s plezíru aby byl jeden drát do rezervy....

Ale mohu se plést. A pravdu budete mít Vy.

Jiří Novotný- Stryker:
Odvod tepla, vhodnost pro Al vodiče, pro mne sázka na jistotu, pokud to jen trochu jde, tak drek plastovek měním za keramiku.

Kolik tam toho přebytečného tepla asi bude? Vážně myslíte, že tolik, že by až docházelo k tavení oné "čokolády" ?  :o

Jan Palička:
Citace: Milan Hudec  12.11.2014, 08:57

Wago 224-101 je plastový drek? A Wago 222 nebo 2273 taky? Takže věneček, nejlépe starý předválečný keramický?  :)

Jirka Š. Svejkovský:
Svorka 224-101 se nahodí na hliník. Je s ní ale luxusní manipulace, člověk nepotřebuje šroubovák ani 3 ruce.

Navigace

[0] Index zpráv

[#] Další strana

[*] Předchozí strana